Foto: geze-automatische-deur-ecturn

Barrierevrij automatische deur- en raamystemen - comfort en verhoogde mate van levenskwaliteit !

Of men nu op het werk is of thuis – we staan regelmatig met volle handen voor een deur. Geen hand vrij om de deur te openen. Hoe fijn zou het zijn, als de deur zich automatisch opende! GEZE maakt dit comfort mogelijk.

Of men nu op het werk is of thuis – we staan regelmatig met volle handen voor een deur. Geen hand vrij om de deur te openen. Hoe fijn zou het zijn, als de deur zich automatisch opende! GEZE maakt dit comfort mogelijk.

Voordelig en met geringe inspanning is het mogelijk om binnendeuren te voorzien van een ECturn draaideuraandrijving, daar waar conventionele deuraandrijvings-oplossingen niet toegepast kunnen worden. Binnendeuren worden in een handomdraai barrierevrij en kunnen licht en vaardig automatisch of handmatig geopend en automatisch gesloten worden.

 

Op deze manier komt de automatische draaideuraandrijving ECturn tegemoet aan de wensen van minder valide mensen, zwakkere mensen zoals kinderen of de oudere generatie van morgen. Binnendeuren met ECturn zijn de ideale oplossing om barrierevrij te wonen in huis, verzorgingshuizen, of in ziekenhuizen.

De ECturnaandrijving is geschikt voor een max. deurbreedte tot 1100 mm of een deurgewicht tot 125 kg. Tevens kan het systeem gebruikt worden met laag energiegebruik en in een automatische modus.

In de low/energie modus beweegt de ECturn aandrijving met gereduceerde snelheid en voldoet daarmee aan het veiligheidsniveau wat vastgesteld is volgens DIN 18650. Een beveiliging met veiligheidssensoren is dan slechts uitsluitend in afzonderlijke gevallen noodzakelijk, rekening houdend met de gebruiker. Voor zeer bijzondere gevoelige gebruiksgroepen biedt de ECturn nog meer bescherming: extra veiligheidssensoren kunnen eenvoudig en snel aangesloten worden. De noodzakelijke interfaces zijn reeds standaard in de aandrijving ingebouwd.

In de automatische modus, bij deurbreedtes tot maximaal 1100 mm en een deurgewicht tot 50 kg moet het draaibereik van de deur in principe met veiligheidsensoren beveiligd worden. Bij stroomuitval zorgt een optionele accu voor maximale veiligheid, juist voor senioren, slecht ter been zijnde of lichamelijk zwakke mensen. Verder opent en sluit de deur automatisch en veilig. Vanzelfsprekend kan de deur bij stroomuitval ook handmatig geopend worden. Als plug&Go-oplossing kan de aandrijving direct in de stekkerdoos gestoken worden, zodat de draaideur ook daarna eenvoudig en comfortabel automatiseert en daarmee barrierevrij toegepast wordt.

Sesam open u - nog meer barrierevrijheid voor deuren en ramen met een druk op de knop

Voor nog meer gebruikscomfort en maximale barrierevrijheid kunnen automatische deuren en raamoplossingen draadloos door radiografische afstandbedieningen aangestuurd worden. Deze afstandbedieningen ontwikkelen zich in het alledaagse leven van het barrièrevrije en aangepast wonen meer en meer tot standaard. Zij geven senioren, slecht ter been zijnde of lichamelijk zwakkere mensen een verhoogde mate aan levenskwaliteit en verlichten het werk van het verplegend personeel.

Het nieuwe radiografische programma van GEZE kan voor ramen en deuren draadloos individueel toegepast worden, samen in een systeem of gedefinieerd in groepen. Autorisatie voor de verschillende deuren en ramen kan individueel toegekend worden.

Veiligheid speelt bij radiografische afstandbedieningen een grote rol: door de codering van de radiografische signalen kan een ingeleerde radiografische zender niet 'gekraakt' worden. Iedere zender wordt individueel en veilig ingeleerd, waardoor een foutieve of onbevoegde radiografische aansturing van deuren en ramen wordt uitgesloten. De radiografische zender heeft een reikwijdte van 30 meter. Deuren kunnen vanaf grote afstanden ook door de muren heen aangestuurd worden.

De GEZE radiografische ontvanger kan voor zowel deur- als raamaandrijvingen gebruikt worden. Zo kan de deur bijv. bij het kort indrukken van de schakelaar alleen maar openen en bij langer indrukken open gehouden worden. Bij de toepassing van raamaandrijvingen kan de functieprogramma noodsluiting of permanent open gekozen worden om het raam naar wens van de gebruiker veilig te openen en te sluiten. Dankzij de kleine afmetingen van de radiografische modules kunnen deze zonder problemen in de aandrijving of inbouwdoos worden geintegreerd. De opbouwmontage is bij gebruik van een speciale IP54 behuizing mogelijk. Het GEZE radiografische programma is overigens met alle GEZE deur en raamtypes combineerbaar.

Over GEZE

GEZE is wereldwijd actief als producent van deur-, raam- en veiligheidstechnieken. Vanuit het hoofdkantoor en het GEZE Technologie Centrum in Leonberg, Duitsland, vinden innovatieve ideeen en ontwerpen hun weg naar vestigingen, partners en uiteindelijk klanten in alle werelddelen.

GEZE Benelux B.V. is opgericht in 2000 en onderdeel van GEZE GmbH te Leonberg (ISO 9001 gecertificeerd). Alle producten voldoen aan de internationale normen op gebied van kwaliteit en veiligheid. In totaal heeft GEZE 1200 medewerkers in dienst. Meer informatie: www.geze.com.

Publicatiedatum: 18 mei 2010

Reacties