Foto: Met-deze-glazen-deuren-geef-je-jouw-interieur-een-frisse-look

Met deze glazen deuren geef je jouw interieur een frisse look!

Nu de lente aanbreekt en de zon begint te schijnen, is het tijd voor iets nieuws. Bijvoorbeeld het huis een make-over te geven met een schuifdeur van glas?

Guido van Loon

Zo kan je het licht in de woning goed controleren en bovendien kun je er veel ruimte mee besparen. In dit artikel vertellen we hoe je jouw huis eenvoudig een nieuwe look kunt geven!

Lichtinval creëren

Overweeg jij een schuifdeur van glas aan te schaffen? Een glazen schuifdeur is niet alleen karaktervol en mooi, maar ook heel praktisch. Doordat de deur langs de muur en opening schuift, bespaar je veel ruimte en kun je het licht in jouw woning controleren. Zo zorgt een schuifdeur van volledig helder glas ervoor dat de lichtinval behouden blijft en twee ruimtes optisch in elkaar doorlopen. Wil je zoveel mogelijk licht behouden én meer privacy? Kies dan voor een matglazen variant! Natuurlijk kun je eveneens modellen aanschaffen die tegen het plafond of aan de muur bevestigd kunnen worden.

Comfortabel douchen

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun douchegordijn te vervangen voor een glazen douchedeur. Op deze manier krijgt de badkamer een chique uitstraling en bovendien is deze deur vele malen makkelijker schoon te houden! Wist je dat je een douchedeur op maat kunt laten maken? In de meeste gevallen worden de afmetingen bepaald door het gat waarin de nieuwe deur moet gaan komen, al kan de deurmaat eveneens bepalen hoe groot het nog te maken gat moet gaan worden.

Finishing touch

Wil je de finishing touch? Zet de puntjes op de i en geef de glazen douchedeur een verfijnde uitstraling met sierlijke accessoires als deuropeners en scharnieren. Zo kun je kiezen voor deuropeners in chroom, geborsteld rvs en mat zwart. Ga ook hier na wat past binnen het interieur van jouw badkamer, zodat het naadloos aansluit bij wat jij voor ogen hebt. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt: voor iedere badkamer is er bijpassend deurbeslag!

Spiegel met verwarming

Vind jij het ook zo vervelend dat jouw spiegel beslagen is na het douchen of badderen? Wanneer je een badkamerspiegel met verwarming aanschaft, heb je hier geen last meer van. De hitte zorgt er namelijk voor dat deze niet meer beslaat. Wist je dat het zelfs mogelijk is om een stopcontact in de spiegel te verwerken? Dit is handig voor het gebruik van elektrische apparaten als föhns en elektrische tandenborstels.

Plaatsen van glazen douchedeur

Het plaatsen van deze douchedeur is overigens goed te doen. Het lijkt op het eerste gezicht wellicht een lastige klus, maar een hardglazen douchedeur is in feite net zo sterk als een houten variant. Let er echter op dat je het glas niet met een hoek of punt laat stoten op een harde ondergrond. Als dit wel gebeurt, bestaat namelijk de kans dat het kapot springt. Met de bovenstaande tips ben je helemaal klaar om jouw woning stijlvol in te richten met glazen deuren!

Reacties