Foto: deurmetstaal

Living Black deurbeslag in Parklane Residences in Den Haag

Uniek wonen in zakelijk-expressionistische stijl van jaren dertig

Onlangs is het appartementencomplex Parklane Residences in Den Haag ingrijpend gerenoveerd. Het gebouw is een tijdlang in gebruik geweest als kantoor, maar krijgt nu weer zijn oorspronkelijke woonfunctie terug. De luxueuze appartementen worden verhuurd met prijzen die variëren tussen de €1500 en €4.000 en zijn gesitueerd in een van de fraaiste villawijken van Den Haag: het Van Stolkpark.

Het appartementencomplex aan de Van Stolkweg in Den Haag is in 1928 ontworpen door architect Willem Verschoor in de zakelijk-expressionistische stijl. De stijlkenmerken daarvan zijn bij de renovatie in volle glorie hersteld en zelfs versterkt door Fokkema & Partners Architecten uit Delft.
Tegelijkertijd is ervoor gezorgd dat het gebouw toekomstbestendig is.
Iedere woning is uniek en heeft een lay-out die aansluit bij de vorm van het gebouw. Vanzelfsprekend voldoen de 43 appartementen aan alle comforteisen van de huidige tijd. Voor het deurbeslag heeft interieurarchitecte Saskia Roelofs-De Tombe geadviseerd om gebruik te maken van de Living Black-lijn van Intersteel. Roelofs-De Tombe: “De matzwarte Bau-stil deurkrukken passen qua stijl uitstekend bij de zakelijk-expressionistische stijl van het appartementencomplex. Ze hebben mooie rechte hoeken en een moderne zwarte finish. Het is Bauhaus, maar toch modern.” Intersteel leverde ook het zwarte veiligheidsbeslag met SKG*** keurmerk en de geborstelde rvs paumelle-scharnieren die bijdragen aan een stijlvolle, luxe uitstraling.

Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

Meer van Intersteel
Reacties