Foto: interieurtrends-2021

Deze vijf interieurtrends zijn onmisbaar in 2021

De lange, zwoele zomeravonden zijn voorbij en dat betekent dat we meer tijd binnenshuis doorbrengen.

Hét moment om je huis om te toveren tot een knus en stijlvol onderkomen.

Met een, tot dusver, roerig 2020 achter de rug, is het tijd om vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Goed nieuws, want de interieurtrends van 2021 maken van jouw woning een heus paleis. Ieder jaar spotten de experts van Online Deurbeslagshop de nieuwe interieurtrends voor het aankomende jaar.

Trend 1: Pastel, kleurenexplosies met een beetje bling

Een kloddertje roze hier, een beetje lila daar of een gewaagde donkerblauwe muur met een vleugje goud. 2021 is het jaar van vrolijke tinten en interessante kleurcombinaties. Pasteltinten gematcht met een krachtige kleur is iets wat we veel terug gaan zien. Maar ook een pastelkleur gecombineerd gouden eye catchers en details. Gouden accenten zijn bijzonder populair. Dit blijkt uit onderzoek van Online Deurbeslagshop. De kleurenpallets van 2021 bieden voor ieder wat wils, maar één ding is zeker: saai wordt het niet!

Trend 2: Curves in je interieur

Ovale en ronde vormen doken dit jaar al her en der op. Denk maar aan de populaire ronde spiegels die we veel in interieurs voorbij zagen komen. De woonbeurzen voorspellen dat deze trend gestaag doorzet volgend jaar. De organische vormen zien we in 2021 terug bij banken, tafels, stoelen en accessoires. Dit geeft een interieur een dynamische en vriendelijke uitstraling.

Trend 3: To do: duurzaam design

Verduurzaming is een thema waar we de afgelopen jaren écht niet meer omheen kunnen. Ook woningen krijgen tegenwoordig een duurzaam jasje. Daarom is het hoog tijd om te kijken hoe een interieur hier aan bij kan dragen. Veel grote designmerken brengen collecties uit van hergebruikt materiaal. Denk aan accessoires van bioplastic, of materialen met een lage milieu impact. Duurzame en natuurlijke elementen zijn volgend jaar the way to go.

Trend 4: Botanisch wonen is hip

Welkom in de jungle! Een huis vol planten is een trend die in het voorjaar van 2020 al een grote piek maakte, blijkt uit Google Trends. Maar 2021 is dan écht het jaar waarin we binnen en buiten samenbrengen. Planten, droogbloemen en pluimen zijn onmisbaar binnenshuis. Maar botanisch wonen gaat verder dan een plantrijke woonkamer. In 2021 zien we meer natuurelementen terug in de styling, zoals wollen kleden, biologisch katoen, hout en bamboe. Ook vlechttechnieken, zoals webbing, kunnen we regelmatig verwachten.

Trend 5: Pit door messing en stalen details

Naast vriendelijke pasteltinten en zachte ronde vormen, is er in het interieur nog steeds ruimte voor pit. De experts van Online Deurbeslagshop zien nog steeds ruimte voor stoere, robuuste elementen door de toevoeging van messing en stalen details. Bijvoorbeeld in de vorm van stoelpoten, deurklinken of handgrepen. Zo zijn zwarte deurklinken de best lopende producten van het moment en in het najaar schoot de verkoop van stalen elementen omhoog. Een signaal dat deze details onmisbaar zijn in nieuwe interieurs. Het geeft namelijk net dat extra beetje finesse die de styling compleet maken.

Bron: Onlinedeurbeslagshop.nl

Reacties