6x prachtige binnendeuren voor elk interieur

Misschien denk je dat het simpel is om een binnendeur te vinden. Maar als je eenmaal in de winkel staat, valt dat toch tegen.

Guido van Loon 23 Juli 2019

Er zijn veel meer soorten deuren dan je denkt! In Nederland is de boarddeur de goedkoopste en eenvoudigste oplossing. Maar het is niet de mooiste binnendeur. Wil jij graag een mooi binnendeur die past bij jouw interieur? Dit zijn 6 prachtige voorbeelden.

1. Grote vouwdeuren in je interieur

Ga je een binnendeur kopen, overweeg dan ook om te gaan voor een vouwdeur. Vouwdeuren zijn een originele oplossing voor de binnendeuren je interieur. Ze zijn handig als je weinig ruimte hebt, maar ook in grote ruimtes kunnen vouwdeuren heel mooi zijn. Een vouwdeur kan gemakkelijk opzij worden geschoven. Ze worden altijd op maat gemaakt, omdat een standaard maat vaak net niet past in je deurkozijn. Er zijn vouwdeuren voor enkele deuren, maar ook voor dubbele deuren.

2. Houten schuifdeur

Nog een originele binnendeur: een grote schuifdeur. Deze deur past vooral heel mooi in de landelijke en de industriële inrichting. Je kunt de deur zelf maken, maar je kunt hem ook voor je op maat laten maken. De schuifdeur wordt vooral gebruikt voor de badkamer, maar je kunt in principe elke binnendeur vervangen voor een schuifdeur. Natuurlijk gebruik je duurzaam hout, zodat je niet alleen een mooie maar ook een duurzame binnendeur hebt.

3. Klassieke houten binnendeur

Je hoeft niet perse te gaan voor een bijzondere vorm: een gewone binnendeur kan ook heel mooi zijn. Denk bijvoorbeeld aan deze mooie binnendeur met de klassieke vorm. Deze deur is eenvoudig vormgegeven, maar heeft daardoor een tijdloos design. De deur past in vrijwel elk interieur en is heel veelzijdig.

4. Versierde deur

Vind je een gewone binnendeur te saai? Dan ga je voor wat extra versiering. Er zijn deuren die een bijzonder ontwerp hebben. Maar je kunt een deur zelf ook mooier maken door hem zelf te versieren. Het is zelfs mogelijk om een deur te verlichten met een LED strip. Laat je dus niet remmen door het aanbod en bedenk zelf een mooi design voor jouw nieuwe binnendeur!

5. Binnendeuren met kleine raampjes

Deze binnendeuren zijn voorzien van kleine raampjes. Je kunt er helder glas in doen, zodat er in elke ruimte licht binnenvalt. Maar je kunt ook kiezen voor matglas als je privacy in de ruimte wilt hebben, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Glas in lood is erg mooi als je een klassieke of antieke woonstijl hebt.

6. Glazen binnendeur

Een binnendeur met glas kan zoveel glas bevatten als je zelf wilt. Van hele kleine raampjes tot het grootste gedeelte van de deur. In een landelijke inrichting kies je voor een combinatie van hout en glas. Maar er zijn ook prachtige industriële glazen deuren met een zwart metalen frame. Je hebt de keus tussen helder, mat of gekleurd glas in de deuren.

Er zijn heel veel mooie binnendeuren te vinden. Ze zijn er in allerlei vormen en soorten, van een mooie schuifdeur tot een klassieke houten binnendeur. Ben jij op zoek naar een mooie binnendeur met een bijzonder uiterlijk? Met deze 6 prachtige voorbeelden heb jij genoeg inspiratie om op zoek te gaan naar jouw ideale binnendeur. Door een nieuwe binnendeur te kopen investeer je in een nieuw interieur op een voordelige en duurzame manier.