3 slimme deurbellen die jou laten zien wie er voor de deur staat

Soms wil je weten wie er voor de deur staat voordat je opendoet.

16 September 2020

Je hoort immers regelmatig verhalen van mensen die thuis overvallen worden, vaak ook nog met ernstige verwondingen als gevolg.

Dan is het handig om een deurbel met camera te hebben, zeker als dat ook nog eens een slimme deurbel is die ervoor kan zorgen dat je op je smartphone kunt zien wie er aanbelt. Deurbellen met camera leveren naast de functie om te screenen ook een bijdrage aan het afschrikken van inbrekers. Genoeg reden om hier een paar handige videodeurbellen op een rijtje te zetten. Meer opties vind je in dit overzicht van slimme deurbellen.

Ring Door View Cam

De Ring Door View Cam is makkelijk te installeren op de plek van een bestaand kijkgaatje. Met deze deurbel kun je live in HD mét geluid zien wie er voor de staat. Wordt er aangeklopt in plaats van aangebeld, dan laat deze Door View Cam je dat met behulp van een bewegingssensor weten dat er iemand voor de deur staat. Je kunt bepaalde zones in het zicht van de deurbel censureren als je dat wilt. Ook kan de audiofunctie uitgezet worden. De Ring Door View Cam werkt op een vervangbare, oplaadbare batterij en hoeft dus niet met bedrading aangesloten te worden. Deze batterij bevindt zich aan de binnenkant van de deur, en kan dus niet zomaar gestolen geworden.

Video Doorbell 3 Plus

De Video Doorbell 3 Plus werkt op batterijen komt met de nieuwe Pre-Roll functie, die een opname van vier seconden maakt voordat er beweging wordt gedetecteerd. Met een close-up-zone, een instelbare bewegingszone, wordt binnen een afstand van 1,5 tot 4,5 meter van de voordeur beweging gedetecteerd. Je kunt net als bij de Ring Door View Cam zogenaamde Privacy Zones instellen waarmee je delen van het gezichtsveld van de camera blokkeert.  Ring Chime en Chime Pro zorgen ervoor dat je door heel je huis geluidsmeldingen te horen krijgt wanneer er iemand aanbelt. Chime Pro beschikt daarnaast ook nog over een ingebouwd nachtlampje en een wifi-extender die de wifi van deze deurbel met camera verbetert.

Shine videodeurbel

Voor een kleiner budget is de Shine videodeurbel een uitstekende optie. Met de app heb je overal verbinding met je deurbel en kun je spreken met iedereen die aanbelt, ongeacht waar je bent. Door de HD groothoekcamera kun je goed zien wie er voor de deur staat, dankzij de infrarood functie ook als het donker is. De camera gaat aan wanneer er aangebeld wordt, maar je kunt de camera ook zelf van afstand aanzetten. Via de app ontvang je melding van beweging voor je deur. De bewegingssensor van de Shine videodeurbel is makkelijk in te stellen en aanpassen aan jouw wensen. De Shine videodeurbel werkt op batterijen en wordt geleverd met een gratis ontvanger met 52 instelbare melodieën, zodat je kunt doorwisselen als je de melodie zat bent.

Momenteel zijn dit de populairste deurbellen met camera’s. De slimme deurbellen markt is momenteel goed voor zo’n 900 miljoen in Nederland en groeide met 38% ten opzichte van 2018. Gezien de sterk stijgende vraag naar dit product, is het te verwachten dat er nog meer slimme deurbellen op de markt gaan komen. Zo kocht Amazon in 2018 het bedrijf Ring over voor maar liefst 1 miljard daarnaast heeft Google er ook al eentje ontwikkeld. De tech giganten proberen hiermee grip te houden op alles omtrent slim wonen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld slimme deurbellen met hun andere producten en diensten integreren. Denk aan Google maps en Amazon Prime. Maar ook met de strijd tussen smart speakers en digitale assistenten met producten als de Google Home en Amazon’s Alexa.

Reacties