Foto: loodgieter-werkzaamheden

De werkzaamheden van een loodgieter

Een loodgieter is een specialist in het repareren, aanleggen en verleggen van leidingen.

Dit is een enorm groot vakgebied, ga maar eens na hoeveel water- en afvoerleidingen er aanwezig zijn in je huis! In deze blogpost gaan we alle werkzaamheden van een loodgieter bij langs!

Het repareren of aansluiten van de cv-ketel

Vanwege het gevaar van koolstofmonoxidevergiftiging, kun je het aansluiten of repareren van een cv-ketel beter overlaten aan een loodgieter. Deze klus is alleen uitbesteedt aan erkende loodgieters, maar tegenwoordig sluiten de meeste specialisten cv-ketels aan. 

Nieuw sanitair installeren

Het installeren van sanitair is een precisie klus, want er is niks vervelender als dat er lekkages zouden ontstaan. Een loodgieter kan je nieuwe toilet, moderne wastafel of luxe ligbad op de juiste manier installeren. Naast het installeren van nieuw sanitair, kan een loodgieter het oude sanitair voor je verwijderen en leidingen verplaatsen. Een groot voordeel van het uitbesteden van deze klussen is dat je op deze manier garantie hebt op het geleverde werk van een loodgieter.

Ontstoppingen verhelpen

Heb je last van verstoppingen in je keuken of badkamer? Vermijd dat je zelf met chemicaliën aan de slag moet en schakel hiervoor een loodgieter in. Verstoppingen zijn hartstikke vervelend, maar een specialist kan dit probleem zo oplossen. Een verstopte afvoer is zo gebeurt: vet, zeepresten en haar zijn de meest voorkomende problemen. 

Leidingwerk aanleggen in en om huis

Een loodgieter kan leidingen voor je aanleggen, verplaatsen of repareren in je huis. Een veel voorkomend probleem is waterslag: overlast van bonkende of klapperende waterleidingen. Dit is niet alleen hinderlijk, maar kan ook schade veroorzaken op de waterleidingen. Ook een lekkage kan een loodgieter makkelijk voor je vinden en oplossen. Dit gebeurt met professionele apparatuur. Het is belangrijk om bij lekkages snel een vakman in te schakelen, en je vindt vaak makkelijk een loodgieter bij jou in de buurt. 

Daarnaast kunnen in en om huis waterleidingen aan worden gelegd. Ook voor het plaatsen van een buitenkraan kun je namelijk een loodgieter inschakelen!

Verwarming installeren en onderhouden

Wanneer de koude maanden voor de deur staan zit je er het liefste natuurlijk warm bij. Een loodgieter kan zowel een cv-ketel als een warmtepomp voor je installeren als onderhouden.

Wat kost het inschakelen van een loodgieter?

Een loodgieter rekent meestal een uurtarief. Dit tarief ligt tussen de € 75,- en € 160,- euro per uur. Deze prijs is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ervaring en of het om een spoedklus gaat. Omdat een loodgieter door ervaring van tevoren goed in kan schatten hoelang een klus in beslag gaat nemen, ontvang je meestal een vaste prijs voor de klus. Zo weet je goed waar je aan toe bent!

Reacties