Foto: Wonennl-camera.png

De voordelen van beveiligingscamera's

Beveiligingscamera’s zijn erg handig voor zowel particulier als organisatie, maar wat zijn nu de voordelen? Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Marieke 25 December 2022

De voordelen op een rijtje

Het gebruiken van beveiligingscamera's heeft verschillende voordelen, zo kun je met behulp van beveiligingscamera's beelden verzamelen indien er een inbraak is geweest. Dit bewijs kan erg goed helpen bij het oplossen van de desbetreffende zaak. Op basis van de beelden kan de politie er makkelijker achter komen wie de dader is of daders zijn en de zaak oplossen. Beveiligingscamera’s kunnen ook afschrikwekkend werken. Als een inbreker camera’s ziet dan zal diegene minder snel een misdaad begaan. Ze weten dat als ze een misdaad begaan, ze op beeld zullen staan en dat de pakkans een stuk hoger ligt, dan als er geen beelden zouden zijn. Het hebben van beveiligingscamera’s kan dus criminaliteit en een hoop ellende voorkomen.

Je kunt ook een spy cam gebruiken om problemen de werkvloer op te lossen, als er bijvoorbeeld een ongeluk heeft plaatsgevonden dan kun je met behulp van de beelden, inzien hoe het ongeluk heeft kunnen ontstaan. Door het bekijken van de beelden kun je het ongeluk analyseren en wellicht voorkomen dat het zich zal herhalen. Beveiligingscamera’s kunnen dus zorgen voor een veiligere werkvloer. Ook kun je voorkomen dat een werknemer iets zal stelen, als je werknemer weet dat hij op beeld zal staan als hij iets zou stelen. Dan zal hij eerst twee keer nadenken, voordat hij zoiets zou doen. Het is hierbij wel belangrijk om mensen op de hoogte te brengen van het feit dat ze gefilmd worden. Dit is volgens de wet namelijk verplicht. 

Waar kan ik de beste beveiligingscamera’s vinden?

Er zijn veel verschillende winkels die beveiligingscamera's aanbieden, niet allemaal zijn echter van de kwaliteit die je zou willen. Zo zijn er camera’s waarbij je niet op afstand live beelden kunt bekijken. Ook zijn er camera’s met systemen waarbij niet alle beelden goed worden opgeslagen, of waarbij er maar van een week of twee beelden worden opgeslagen. Het is dus van belang dat je zowel de beste aanbieder, als de beste camera’s kiest. Je kunt bij Sitcon zeer goede draadloze camera’s vinden, die aan al je wensen voldoen.  

Kortom, beveiligingscamera’s hebben verschillende voordelen. Zo voorkomen ze criminaliteit, maken ze het makkelijker om zaken op te lossen en kunnen ze helpen bij het voorkomen van conflicten op de werkvloer. De beste beveiligingscamera’s vind je bij Sitcon.

Reacties