Verhuizen of verbouwen? Ga voor een dakkapel!

Loop je al weken te twijfelen of je nu naar een nieuwe woning overgaat, of toch liever gaat verbouwen?

24 Mei 2019

De keuze kan soms lastig te maken zijn: totdat de mogelijkheid tot een dakkapel ineens meespeelt. Dakkapellen zijn namelijk de ideale manier om meer licht en ruimte in de woning te creëren, zonder gigantische investeringen te hoeven doen. Heb je dus een ongebruikte zolderruimte die je om wilt toveren tot een of misschien wel twee kamers? Dan zijn dakkapellen precies wat je nodig hebt. Op die manier kun je die zolderruimte ook met dat schuine dak gewoon gebruiken als extra kamer, kantoor, logeerkamer, speelkamer of wat dan ook. Welke voordelen een dakkapel je nog meer geeft, vertellen we je graag.

1. Meer loopruimte

Dat schuine dak van de zolder is natuurlijk ontzettend vervelend; het geeft je maar weinig loopruimte en daadwerkelijke ruimte om ook echt te kunnen gebruiken. Een dakkapel verhoogt je dak, en geeft je meer loopruimte; en dan maakt het helemaal niet uit of je nu voor een houten, kunststof of polyester dakkapel kiest. Die extra loopruimte is natuurlijk ontzettend makkelijk en geeft je ook nog eens de mogelijkheid om de zolder om te toveren tot één of misschien wel twee extra kamers in huis.

2. Grotere gebruiksoppervlakte

Omdat de loopruimte verhoogt wordt, wordt ook het totale oppervlak van de woning verhoogd. Dit betekent dat de waarde van je woning flink stijgt; en hier staat enkel een investering van een paar duizend euro tegenover. Daarnaast zorgt dat extra oppervlak natuurlijk ook voor meer wooncomfort.

3. Meer inval van natuurlijk licht

Naast het gebrek aan loopruimte kan een zolder vaak ook erg donker en stoffig zijn. Doordat je de loopruimte verhoogt met een groot raam, kan er ook meer licht binnenvallen. Je zult al snel zien dat een of meerdere dakkapellen je zolder ineens omtoveren tot een open, ruimtelijke, aangename ruimte.

4. Een fijn uitzicht

Laten we ook niet vergeten dat wat uitzicht ook mooi meegenomen is; en dat is precies wat een dakkapel je geeft. Je kunt in het nisje zelfs een gezellig zithoekje maken waar je heerlijk kunt genieten van een kopje thee en een goed boek. Of tover het extra hoekje om tot een werkplek voor je studerende kind.

5. Weinig onderhoud

Afhankelijk van de dakkapel prijzen en het materiaal dat je kiest (hout vraagt om meer onderhoud dan kunststof) heeft een dakkapel weinig onderhoud nodig. Wanneer je besluit alles ook wat extra te isoleren zorg je er zelfs voor dat de waarde van je woning wederom vermeerdert; en zou je ook zomaar eens een mooie subsidie terug kunnen krijgen van de overheid!

Reacties
Anderen bekeken ook