Foto: 2017/Velux-zolderplanner-2.jpg

Meer ruimte nodig? Creëer een speelkamer op zolder!

Groeien je kinderen uit hun (te) kleine slaapkamer? Geef ze dan een eigen speelkamer. Waar hoor ik je denken? Denk eens aan de rommelzolder.

Een mooie ruimte vol potentie!

Meer ruimte is een belangrijke reden voor mensen om te gaan verhuizen. Maar soms is het antwoord op deze wens eenvoudiger te realiseren. De gemiddelde oppervlakte van een Nederlandse zolder is zo’n dertig vierkant meter. Het merendeel van deze zolders worden gebruikt voor opslag en technische systemen. Zonde natuurlijk. Met eenvoudige ingrepen kun je een zolder leefbaar maken en de woonoppervlakte van je huis vergroten.

Toen de familie Bal ging verhuizen bedachten zij direct dat de rommelzolder van de vorige bewoners wel een hele mooie ruimte zou zijn voor hun kinderen. “De zolder stond vol spullen en was vrij klein, maar we zagen de potentie. We hebben twee VELUX dakkapellen geplaatst, waardoor de ruimte groter, lichter en frisser is geworden. Zonder een ingrijpende verbouwing en ingewikkeld vergunningsaanvraagtraject hebben we in een week een hele nieuwe ruimte gecreëerd. De kinderen zien het echt als hun eigen plekje. Ze kunnen er lekker rustig lezen of spelen met vrienden,” vertellen de ouders.

Wil je zelf ook je zolder aanpakken, maar weet je niet hoe? VELUX heeft een digitale zolderplanner ontwikkeld die je gratis kunt downloaden. Je kunt hierin 'spelen' met de indeling van je zolder en vooral visualiseren hoe je zolder er na de verbouwing uit kan zien.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan op www.velux.nl/dakkapelinspiratie of breng een bezoek aan het Daglicht Advies Centrum voor een persoonlijk advies.

 

Reacties