Duurzaam en onderhoudsvrij wonen? Kunststof dakkapellen, schuifpuien en kozijnen

Duurzaam en onderhoudsvrij wonen? Wie wil dat niet. Maar hoe pak je dat het beste aan en waar begin je? Dat is vaak lastiger om te beslissen.

24 Juli 2019

Maar eigenlijk is het niet heel moeilijk. Je kan een hele grote slag slaan met bepaalde elementen van je huis vervangen met kunststof. Waar hebben we het dan over? Dan bedoelen we bijvoorbeeld dakkapellen, schuifpuien en kozijnen. Deze zorgen dat in de winter de warmte binnen blijft en in de zomer de kou buiten blijft en wat betreft onderhoud heb je er geen omkijken naar. Lees hier alles over de vele voordelen van kunststof voor je huis.

Kunststof is enorm duurzaam zonder onderhoud

Grote kans dat wanneer jij dakkapellen, een schuifpui of kozijnen van kunststof laat plaatsen, dit kunststof jou gaat overleven. De levensduur van kunststof is tussen de 50 en 75 jaar. En het leuk is, dat je daar helemaal niet je best voor hoeft te doen. Het onderhoud van kunststof is niet noemenswaardig, eens per jaar afnemen met een simpel sopje is voldoende. Kozijnen of een dakkapel van hout? Die gaan zeker ook lang mee, maar deze moet je dan wel om de paar jaar weer opschuren en schilderen. Doe je dat niet, dan gaat het hout rotten en moet je ze al veel eerder gaan vervangen. Kortom, voor hout is veel meer onderhoud nodig.

Hout is niet meer mooier dan kunststof

Sommige mensen zullen zeggen: hout is nu eenmaal wat charmanter. Maar eigenlijk is dat een beetje achterhaald. De eerste kunststof kozijnen die ooit op de markt kwamen zagen er misschien wat ‘plastic-achtig’ en goedkoop uit. Maar de techniek staat niet stil. Kunststof is doorontwikkeld en kozijnen, dakkapellen en schuifpuien van kunststof zijn amper meer te onderscheiden van hout. Sterker nog, de mogelijkheden zijn oneindig: in iedere gewenste stijl of kleur kun jij kunststof onderdelen voor jouw huis bestellen. Je kunststof kozijnen kunnen zelfs een houtnerf hebben als jij dat wil!

De vele gunstige karaktereigenschappen van kunststof

Ben je nog niet perse overtuigd van het uiterlijk? Laten dan de karaktereigenschappen van kunststof je over de streep trekken. Kunststof zorgt voor heel goede isolatie. Doordat kozijnen, ramen en puien naadloos aansluiten houd je je woning gemakkelijker koel in de zomer en is er amper sprake van warmteverlies in de winter. En dit zie je terug in je energierekening. Het volgende voordeel van het naadloos aansluiten: via kunststof kozijnen of een kunststof pui zal er niet snel ingebroken worden. Het is moeilijk te forceren en er is nergens ruimte voor grip. Daarnaast is het ook nog eens brandveilig. Kunststof heeft namelijk de eigenschap dat het zelfdovend is.

Overtuigd? Geef je woning een duurzame upgrade en maak het jezelf makkelijk met kunststof kozijnen, kunststof dakkapellen of schuifpuien

 

Reacties