Alles over lichtstraten

Wanneer u gaat uitbouwen is het belangrijk om rekening te houden met natuurlijk daglicht. U verliest namelijk met iedere meter dat u uitbouwt, een meter nat

Als eerste maakt u een keuze uit het model. De Luminus lichtstraten zijn verkrijgbaar in vier verschillende modellen: het lessenaarsdak tegen de gevel en het vrijstaande lessenaarsdak. Een zadeldak met rechte kopstukken of een zadeldak met wolfseinden.


De uitstraling
Bepaal de uitstraling van uw huidige woning. Is het een klassieke woning met ornamenten? Of heeft uw woning een stakke uistraling met moderne contouren? Als u op zoek bent naar een klassieke uitvoering, dan is een zadeldak lichtstraat met wolfseinden een mooie oplossing. Heeft de woning een zadeldak, maar is de woning vrij modern? Dan past een zadeldak met rechte kopstukken heel mooi.
Niets is echter leidend en over smaak valt niet te twisten. Baseer uw keuze dus vooral op uw persoonlijke voorkeur.


Grootte van de lichtstraat
De grootte van uw lichtstraat wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de grootte van de uitbouw. Kies voor een mooie verhouding tussen de lengte en breedte maat en zorg dat deze aansluit bij de vorm van de uitbouw, zodat alles in balans is.


De mogelijkheden zijn oneindig, dus een goede begeleiding bij de juiste keuze voor de lichtstraat is altijd aan te raden. Ontwerp uw lichtstraat via www.luminusdak.nl en bereken direct de prijs van uw gewenste lichtstraat.