Foto: 2017-10/variabele dakpan Monier nieuwe hollander.jpg

Monier introduceert innovatieve variabele dakpan De Nieuwe Hollander-V

Met de introductie van De Nieuwe Hollander-V laat Monier zien hoe oog voor technische details kan leiden tot innovatie en een geheel vernieuwd product.

De populaire Nieuwe Hollander is verbeterd en getransformeerd tot een flexibele, variabele, kostenefficiënte keramische dakpan die nog meer ontwerpvrijheid biedt, makkelijker te leggen is en nog beter bestand is tegen weersinvloeden.

De Nieuwe Hollander, al jaren een bijzonder populaire dakpan van Monier, vormde het uitgangspunt. Op basis van marktonderzoek is in kaart gebracht hoe deze populaire dakpan verder kon worden geoptimaliseerd. Dit heeft geleid tot een flink aantal subtiele verbeteringen. Zo is De Nieuwe Hollander-V voortaan uitwisselbaar met betondakpannen als Sneldek en Neroma. De panlatafstand is variabel gemaakt (van 325 tot 355 mm) en dankzij de dubbele ophangnokken is hij makkelijk te leggen. Bovendien kan De Nieuwe Hollander-V door de nieuwe verankeringsvoorziening nog sneller verankerd worden.


Klassiek Hollandse uitstraling
De Nieuwe Hollander-V heeft een klassiek Hollandse uitstraling en is een dakpan met een royaal formaat en exclusieve, unieke texturen en kleuren. De donkere body van De Nieuwe Hollander-V voorkomt snijlijnen en dat creëert meer ontwerpvrijheid. Omdat speciale aansluitpannen niet meer nodig zijn kan bovendien op de kosten worden bespaard. Een dakontwerp met sparingen kan simpelweg worden gespiegeld zonder extra tekenwerk.


Maximale prestaties
De Nieuwe Hollander-V is nog sneller verwerkbaar en de dakpan ligt nog steviger en stabieler op het dak dankzij de verbeterde ophangnokken en de verankeringsvoorziening voor de Euro-panhaak. Daarnaast staat de dakpan garant voor een perfecte waterafvoer en winddichtheid. De nieuwe kopsluiting biedt bovendien meer flexibiliteit en dus ontwerpvrijheid.

Reacties