Inventum keramische kachel

De Inventum keramische kachel is erg geschikt voor het verwarmen van kleine ruimtes. Hij heeft 2 warmtestanden en 2 oscillatiestanden voor een groot bereik. De luchtwegen worden niet belast, want de stofdeeltjes kunnen niet verbranden in het verwarmingselement.

Getest door:

Even voorstellen...

Nu we steeds vaker thuiswerken, vind ik het wel fijn om dat zo comfortabel mogelijk te kunnen doen. Daarom ben ik erg blij deze kachel te kunnen testen, hopelijk wordt het zo lekker warm in mijn thuiskantoor. Ik ben heel benieuwd hoe goed een kachel als deze werkt.

Klein maar fijn

Wat gelijk opvalt is dat hij er niet al te groot is en, heel makkelijk, een handvat heeft. Hij is dus fijn klein en handzaam, eenvoudig te verplaatsen dus. Daarnaast hij een goede beveiliging, wat natuurlijk erg fijn is bij een kacheltje als deze. Zodra hij niet rechtop staat, schakelt hij uit. Dus mocht hij omvallen dan kan er niks gebeuren. Verder stopt hij automatisch, zodat hij niet oververhit kan raken. Is hij weer afgekoeld, dan gaat hij vanzelf weer verder. Daar hoef je dus niet op te letten.

Twee warmtestanden

Alles wijst zich direct vanzelf. Er zitten twee warmtestanden op; 1 en 2. Het idee is dus dat je hem dus op 'warm' en warmer kunt zetten. Vervolgens kun je met een draaiknop kiezen uit vermogen. Per warmtestand kun je verder kiezen voor 'oscilleren', de kachel draait dan rond voor een groter bereik.

Comfortabele temperatuur

Hij geeft een prettige warmte af en vult de ruimte van mijn thuiskantoor vrij goed en snel met een comfortabele temperatuur. Ik zit nog te twijfelen of ik hem bijvoorbeeld ook op de camping ga gebruiken. Het maximale wattage van 2000 watt is hiervoor aan de hoge kant, maar je kunt hem ook lager laten draaien. Dus in principe denk ik dat dit zou moeten kunnen.

Niet echt stil

De kachel is niet echt stil te noemen, hij maakt een zoemend geluid. Zelf vind ik dit niet zo storend (zeker nu ben ik wel wat 'omgevingsgeluid' gewend in mijn thuiskantoor :)), maar ik kan me voorstellen dat anderen dit niet prettig vinden.

Prijs

Ik vind de prijs van zo'n 40 euro niet verkeerd voor deze kachel. Prima apparaat, doet wat hij moet doen en dus ook niet al te duur.

Conclusie

De kachel geeft vrij snel een comfortabele warmte af en is niet al te duur. Verder is het fijn dat hij 2 standen heeft en dat je hem kunt laten draaien. Hij is niet echt stil, zelf vind ik dat echter niet zo storend. Ik ben tevreden met deze kachel en zou hem zeker aanraden.

Reacties