Foto: Tegalit_dakpan

Nieuwe betondakpan Tegalit sterker en gladder

Betonnen dakpan van BMI Monier bevat nieuwste technologie

BMI Monier introduceert de nieuwe betondakpan Tegalit: een betondakpan met een krachtig design dat de exclusiviteit van elk huis onderstreept. Voor de Tegalit is gebruik gemaakt van een nieuw productieproces met de zogenaamde Protegon technologie die de dakpan sterker en gladder maakt. De moderne, strakke uitstraling van de nieuwe betondakpan vormt een optimale combinatie met het geïntegreerde Monier VI90 zonne-stroomsysteem voor een duurzaam dak.

De nieuwe betondakpan Tegalit is beschikbaar in zeven kleuren, van klassiek rood tot diep zwart, en zoals bij BMI Monier gebruikelijk, leverbaar als compleet daksysteem. Alle hulpstukken en daksysteemcomponenten zijn op maat ontwikkeld, getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen en beschikbaar in BIM. Bovendien is de Tegalit door zijn vorm en uitstraling naadloos te combineren met het geïntegreerde zonne-stroomsysteem Monier VI90 voor een esthetisch en duurzaam dak.

Protegon

De door BMI Monier ontwikkelde Protegon technologie zet een nieuwe standaard in de dakpanindustrie. De daarmee geproduceerde dakpannen hebben een langere levensduur, zijn minder gevoelig voor vuil en aanslag en behouden langdurig hun kleur. De Tegalit dakpan is rondom omgeven door een poriën afsluitende micromortel die niet alleen zorgt voor een gladder oppervlak maar ook, door toevoeging van pigmenten, voor een betere reflectie van infrarood straling. Dit verbetert het binnenklimaat van het gebouw en verlaagt de energiebehoefte voor koeling.

Duurzaam

De productie van betonnen dakpannen is een energiezuinig proces. Tijdens het droogproces komt warmte vrij die herbruikbaar is. Bovendien is beton in zijn geheel recyclebaar. BMI Monier loopt voorop in de ontwikkeling van een proces waarbij gebruikte betondakpannen 100% zullen worden gerecycled.

Nieuw design

Het Tegalit daksysteem is direct herkenbaar aan de strakke, moderne vormgeving. Een dubbele zijsluiting is onzichtbaar onder de overlap met de naastgelegen dakpan weggewerkt. Door de afgeronde gladde zijranden die voorzien zijn van de afsluitende micromortel worden donkere naden als gevolg van vuil of aanslag geminimaliseerd. De uitstraling van het dak blijft daardoor strak en modern.

Meer informatie: www.bmigroup.com

Reacties