Je woning verbouwen? Dit zijn de mogelijkheden

Wanneer je huidige woning te klein wordt of wanneer je gewoon even iets anders wilt met je woning heb je twee opties.

03 Oktober 2019

Je kunt er voor kiezen om te verhuizen of om je woning te verbouwen. Wat je ook doet, 1 ding is zeker, het kost vaak een hoop geld. Wanneer je kiest voor een verbouwing lopen de kosten al snel hoog op. Dat geld moet je natuurlijk ergens vandaan halen. Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren. Om je te helpen zetten we de 3 meest gebruikte opties voor je op een rijtje. Zo weet je precies wat de opties zijn als je gaat verbouwen.

Verbouwingslening

Veel mensen kiezen ervoor om een verbouwingslening af te sluiten wanneer zij gaan verbouwen. Eigenlijk sluit je een soort tweede hypotheek af. Deze lening heeft zijn voor en nadelen. Een voordeel is dat de rente vaak een stuk lager is dan bij andere leningen. Hierbij komt direct een nadeel kijken want je hebt wel te maken met veel eenmalige kosten. Je moet bijvoorbeeld de notaris betalen en ook de taxatie kost geld. Een verbouwingslening is dus vooral voordelig wanneer er een grote verbouwing uitgevoerd moet worden.

Greenloans

Wanneer je je huis gaat verduurzamen kan Greenloans van het Nederlands Krediet Collectief uitkomst bieden. Deze lening is voor mensen die bijvoorbeeld zonnepanelen willen laten plaatsen of hun woning beter willen isoleren door spouwmuurisolatie. Het voordeel van Greenloans is dat je geen notariskosten hebt. Daarnaast biedt de lening veel zekerheid, je hebt een vaste rente en de looptijd staat vast.

Eigen geld

Natuurlijk is het beste om de verbouwing helemaal zelf te betalen. Uiteindelijk is dit altijd de meest voordelige optie, je betaald dan natuurlijk geen rente. Het nadeel is alleen wel dat het een hoge investering is, niet iedereen heeft een flinke spaarrekening waarmee hij een verbouwing kan betalen. Wanneer je de mogelijk hebt om het helemaal zelf te betalen is het zeker het overwegen waard!

Er zijn dus verschillende opties om je verbouwing te financieren. Ook als je zelf niet al het geld ter beschikking hebt kun je een verbouwing laten uitvoeren. Je kunt veel zelf doen of het bedrag lenen. Je kunt zelfs voor een combinatie kiezen, bijvoorbeeld een deel zelf betalen en voor een deel een lening afsluiten.

Reacties