Foto: cilinderslot-deurslot-verschil

Wat is het verschil tussen een normaal deurslot en een cilinderslot?

Er zijn allerlei verschillende soorten sloten op deuren toe te passen. Zo zijn er cilindersloten die tegenwoordig in diverse varianten verkrijgbaar zijn.

Een cilinderslot kenmerkt zich door het slotmechanisme dat twee onderdelen bestaat. Er is bij een cilinderslot sprake van een cilinder en een behuizing. Bij een normaal deurslot is er sprake van een klavierslot. Dat is een slot dat direct met de sleutel te bedienen is. Dit type slot bestaat meestal uit een simpel beslag met een sluitplaat. Dergelijke deursloten kom je nog wel tegen op binnendeuren of op bergingsdeuren. Deze worden op buitendeuren haast niet meer gebruikt. Dat komt onder meer omdat cilindersloten in uiteenlopende uitvoeringen een betere beveiliging bieden.

Inbraakwerende cilindersloten

De toepassing van een cilinderslot biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats is er sprake van een uitstekende beveiliging als een deur van een cilinderslot is voorzien. Daarbij is er de mogelijkheid om voor een SKG-cilinderslot te kiezen. De afkorting staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en deze instantie is onafhankelijk als het gaat om de beoordeling van sterkte en duurzaamheid. Bij hang- en sluitwerk dat uit de test als voldoende inbraakwerend naar voren komt, krijg het cilinderslot het SKG-keurmerk.

SKG-cilindersloten met twee sterren of drie sterren

Cilindersloten met SKG twee sterren zijn inbraakwerend, maar beschermen niet tegen kerntrekken. Dat is een populaire inbraakmethode waarbij er een schroef in de cilinder wordt geschroefd. Het cilinderslot is daardoor in zijn geheel naar buiten te trekken. SKG-cilindersloten met drie sterren zijn wel beveiligd tegen kerntrekken en bieden in dat opzicht een optimale beveiliging. Wil je jouw huis optimaal beveiligen tegen inbraak? Een cilinderslot kopen bij Deur-cilindersloten.nl voorziet in een uitstekende beveiliging van je huis.

Beperkte beveiliging met normaal deurslot

Een normaal deurslot in de vorm van een klavierslot biedt maar een beperkte beveiliging tegen inbraak. Dit type sloten is dan ook niet verkrijgbaar met een SKG-keurmerk. De normale deursloten zijn voor inbrekers eenvoudig open te breken. De sleutel voor een normaal deurslot heeft een baard met uitsparingen en die duwen de klavier in de goede positie om de grendel vrij te geven. Een steekhaaksleutel of klavier lockpicker is voldoende om een klavierslot te openen. De eenvoudige manier om dergelijke deursloten open te maken, werkt inbraak uiteraard in de hand. Het is voor een optimale beveiliging van je huis dan ook aan te raden om de keuze voor SKG cilindersloten te maken.

Reacties