Foto: 2017/tips-slotenmaker-woning-beveiligen.jpg

Vijf tips van de slotenmaker Amersfoort om je woning beter te beveiligen

Bij het inrichten van een woning moeten we niet alleen op uiterlijk en comfort letten.

Een mooi interieur en comfortabel kunnen wonen is namelijk te verwaarlozen wanneer de beveiliging van de woning niet goed geregeld is. Tijdens het proces van inrichten moeten we daarom ook aandacht besteden aan de beveiliging. De volgende vijf tips van de slotenmaker Amersfoort zijn een goed begin om je woning beter te beveiligen.

Upgrade de sloten op deuren

De belangrijkste beveiliging om inbrekers buiten de deur te houden zijn nog altijd de sloten op de voor- en achterdeur. Deze beletten inbrekers om binnen een minuut in je woning te staan. Dat is althans het geval wanneer de sloten beschermd zijn tegen de laatste inbraakmethodes. Verouderde sloten beschermen bijvoorbeeld niet tegen de methodes kerntrekken en klopsleutel. De slotenmaker Amersfoort kan je adviseren of jouw sloten een upgrade nodig hebben.

Koop een draadloos alarmsysteem

Om een woning te beveiligen met een alarmsysteem is geen investering van duizenden euro’s meer nodig. Draadloze alarmsystemen zijn zeer betaalbaar en zijn makkelijk zelf te installeren. Doordat je de installatie niet hoeft uit te besteden aan de slotenmaker Amersfoort kan je woning al voor een paar honderd euro van een alarmsysteem voorzien worden.

Tuin inrichten tegen inbrekers

Wanneer je in een huis woont met een tuin voor, achter of rondom de woning dan kan je ook inbraken voorkomen met het slim inrichten van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan schutting of heg rondom de tuin plaatsen om het inbrekers moeilijk te maken bij de woning te komen. Ook het plaatsen van struiken met prikkels en het leggen van grind in de tuin zijn goede maatregelen om inbraken tegen te gaan.

Verlichting met bewegingssensoren

Tevens een goede beveiligingsmaatregel is het plaatsen van buitenverlichting met bewegingssensoren. Op het moment dat iemand zich richting de woning beweegt zal het licht aanspringen. Bekenden die op bezoek komen zullen dit zien als een handig hulpmiddel om de voordeur te vinden. Inbrekers zullen daarentegen niet blij zijn om opeens duidelijk zichtbaar in de tuin te staan.

Videobeveiliging advies van slotenmaker

De laatste jaren is videobeveiliging voor particuliere woningen in opkomst. Net zoals de alarmsystemen zijn deze technische middelen de afgelopen jaren sterk in prijs gedaald. Kleine infraroodcamera’s die beelden live streamen naar je telefoon kunnen de beveiliging van je woning sterk verbeteren. De slotenmaker Amersfoort kan advies geven op dit gebied.

Reacties