Is jouw huis goed beveiligd?

Een achterdeur die niet goed sluit, een raam dat openstaat, eenvoudige of ouderwetse sloten en sluitingen van ramen en deuren.

31 Oktober 2018

Ze geven inbrekers vrij spel om je woning binnen te komen. Een goede beveiliging en goede sloten zijn dan ook van belang voor elke woning. Als basis voor een goede beveiliging dienen hang- en sluitwerk, een alarminstallatie en verlichting voorzien van sensoren die reageren op bewegingen of warmte van een naderend persoon.

Sloten

Er zijn vele sloten om tot een goede beveiliging van je huis te komen. Zo zijn er de hoofdsloten. Deze sloten kun je combineren met bijzetsloten. De keuze om dit wel of niet te doen, is afhankelijk van hoe goed je je huis wilt beveiligen. Andere voorbeelden van sloten die als een goede beveiliging voor je huis kunnen dienen zijn klaviersloten en cilindersloten. Het klavierslot wordt als beveiliging gebruikt door een sleutel waarvan de baard, met diverse uitsparingen, de klavieren in de goede positie duwt en op die manier de grendel vrijgeeft. Een cilinderslot is een beveiliging met een slotmechanisme. Door middel van een groep stalen pinnen voorkom je dat je slot op kunt krijgen zonder een bijpassende sleutel. Lees hier alles over het SKG keurmerk cilinders.

Hekwerken

Een andere vorm van beveiliging is een hekwerk. De keuze in hekwerken is onbeperkt. Hekken die je huis sieren, hekken als afscheiding, hekken voor jouw veiligheid. Kortom, genoeg redenen om als beveiliging te kiezen voor een hekwerk. Wil je, naast beveiliging, tevens genieten van de luxe die een hek te bieden heeft? Dan kun je kiezen voor een toegangsbeheersingssysteem.

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging is een ander type beveiliging dan bovenstaande items maar daarom niet minder belangrijk. Er vallen echter jaarlijks tientallen doden en meer dan 800 mensen raken gewond als gevolg van een woningbrand. Hoe kun je voorkomen dat je ooit slachtoffer wordt van een woningbrand? En welke soorten brandbeveiliging zijn er verkrijgbaar op de markt? De belangrijkste twee type beveiliging zijn rookmelders en CO-melders. Beide soorten beveiliging geven je als bewoner een gerust, veilig gevoel.

Reacties