6 redenen om een camerabeveiliging set aan te schaffen

Wanneer er in de wijk een inbraak is gepleegd gaat dit als een lopend vuurtje. De eerste aanschaf van de slachtoffers is vaak een camerabeveiliging set.

07 Januari 2020

Voorkom dat je zelf als volgende in de rij staat en installeer nu al een wifi beveiligingscamera. Hier zijn alvast zes redenen om niet lang te wachten met huisbeveiliging. En die redenen hebben lang niet altijd met home security te maken!

1. Dag en nacht bewaking

Een wifi beveiligingscamera kan 24 uur per dag, 7 dagen per week alert blijven, dus ook wanneer het volledige gezin slaapt. Zo kun je met een gerust gevoel uitslapen op zondagochtend. In de meeste gevallen zal een camerabeveiliging set ook in het donker (redelijk) goed beelden kunnen vastleggen. Sommige camera’s doen dit met infrarood, andere gebruiken een zeer lichtgevoelige beeldsensor, er zijn ook systemen die uitgerust zijn met extra verlichting. Er zijn toestellen met een backup accu en intern geheugen die ook bij uitval van stroom of internetsignaal blijven functioneren.

2. Houd inbrekers buiten

Het spreekt eigenlijk voor zich dat je een camerabeveiliging set installeert om inbrekers buiten te houden. Het goede nieuws is dat het aantal inbraken de laatste jaren is afgenomen, het slechte nieuws is dat jouw buren de woning waarschijnlijk al beveiligd hebben waardoor je zelf de zwakke schakel bent geworden. Een degelijke wifi beveiligingscamera zal veel inbrekers op voorhand afschrikken, de enkeling die toch een poging waagt leg je vast op video. Met home automation software kun je ook een luid alarm af laten gaan om inbrekers weg te jagen.

3. Houd een oogje op gezinsleden

Ouders willen geen politieagentje spelen, het is wel prettig wanneer je een oogje in het zeil kunt houden. Met een camerabeveiliging set kun je niet alleen ongewenste gasten registreren, je kunt ook precies zien wanneer jouw kinderen van school komen. Dat stelt je toch gerust wanneer je van huis bent en de kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig op hun nest terug te keren. Je hoeft overigens niet continue naar het beeldscherm te staren, wanneer de camera een beweging detecteert zul je hiervan een notificatie ontvangen. Dan kun je vervolgens even de beelden bekijken, live of vanuit de cloud.

4. Betrap dieren in de tuin

Er ligt iedere ochtend een verrassing op de deurmat. Bruin en stinkend … welke kat of hond is de boosdoener? In plaats van ruzie te maken met alle dierenliefhebbers in de straat kun je beter objectief bewijsmateriaal verzamelen. Wist je trouwens dat er slimme home automation software bestaat die mensen van dieren kan onderscheiden? In plaats van dieren kun je uiteraard ook op de hoogte gesteld worden van postbezorgers, collectanten en andere gewenste of juiste ongewenste gasten. Zo weet je voortaan wanneer je de deur moet openen, en wanneer je rustig die film kunt blijven kijken.

5. Voorkom heimwee op vakantie

“Hoe staan de hortensia's erbij?” Dat is een vreemde gedachte wanneer je op het strand ligt te genieten van een welverdiende vakantie, toch kun je even behoefte hebben om even te genieten van je eigen tuin. Het bereik van een wifi beveiligingscamera is veel groter dan alleen de nabije omgeving, overal waar je beschikt over een internetverbinding kun je veilig en eenvoudig de camerabeelden bekijken. Houd er rekening mee dat er voor opslag in de cloud extra kosten van toepassing kunnen zijn. Dit varieert per merk.

6. Maak jouw huis slimmer

Neem de volgende stap met home automation software. Zo kun je een IP camera set uitbreiden voor optimale home security. Denk aan het activeren van de verlichting in huis wanneer er beweging in de nacht wordt geconstateerd, automatisch de gordijnen open laten gaan wanneer je in de ochtend naar buiten loopt om de container buiten te zetten, of de buren op de hoogte stellen van onraad voor een buurt beveiliging groep. Met meer smart home apparaten kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die een wifi beveiligingscamera te bieden heeft.

Werken alle producten samen?

We hebben enkele malen de mogelijkheden benoemd van gekoppelde apparaten en diensten. Traditionele beveiligingssystemen werken autonoom, moderne systemen kunnen verbinding maken met home automation software en hardware. Zo kun je handige features in huis zoals automatische verlichting of draadloze luidsprekers inzetten binnen een security netwerk in huis. Met sensoren of deuren en ramen kun je de beveiliging verder uitbreiden. Dankzij internet kun je ook informatie delen met buren, vrienden en familie. Zo kan de buurman een digitaal oogje in het zeil houden wanneer je op vakantie bent. Je hoeft dan niet alles te delen, een notificatie bij activering van het systeem kan al voldoende zijn.

Reacties