4 tips voor veilige deursloten

In Nederland wordt er gemiddeld 125 per dag ingebroken. Eén van de redenen dat inbrekers makkelijk binnenkomen, is doordat de sloten slecht beveiligd zijn.

26 Augustus 2018

Controleer je sloten om het zekere voor het onzekere te nemen en sluit vandaag nog een inboedelverzekering af.

Hoe veilig zijn jouw deursloten? – 4 tips

Tip 1: Haal de sleutel altijd uit het slot

Het is voor inbrekers een eitje om een slot te openen waar nog een sleutel in zit. Ze steken een kledinghanger door de brievenbus en draaien zo de sleutel om. Lukt dat niet? Dan boren ze een gaatje onder het slot en gebruiken ze een stuk ijzerdraad om de sleutel om te draaien. Een goede reden om je sleutel nooit in het slot te laten zitten.

Tip 2: Koop een extra veilig slot

Er is een handig keurmerk waardoor je weet of je slot veilig is: het SKG keurmerk. Stichting Kwaliteit Gevelbouw test sloten op sterkte en duurzaamheid en geeft met sterren aan hoe veilig een slot is. Als je een slot met 3 sterren hebt, is het voor inbrekers het lastigste om binnen te komen. Schroom niet om een slotenexpert om advies te vragen. Welk slot het veiligste is, hangt namelijk ook af van je deur.

Tip 3: Doe de deur echt op slot

Veel mensen denken dat alleen de deur dichtdoen al genoeg is om inbrekers buiten te houden. Helaas is dat niet zo. Er zijn genoeg handige foefjes om een deur te openen als hij niet op slot zit. Eén van de bekendste is met een hard stuk plastic de sleuf van het slot terugduwen, waardoor de deur opengaat. Draai de deur daarom altijd op slot, zelfs als je gewoon thuis bent.

Tip 4: Kijk of het slot wel verzonken is

Ook heel belangrijk: het slot moet in de deur verzonken zijn. Steekt het slot uit? Dan hebben inbrekers een slimme truc om binnen te komen. Ze draaien net zo lang een schroef in de sleutelopening totdat het slot uitsteekt. Als het slot uitsteekt, kunnen ze hem afbreken. Dit wordt wel de cilindertrekmethode genoemd.

Sluit ook een inboedelverzekering af

Je huis beveiligen met goede deursloten is het minste wat je kunt doen om inbrekers buiten te houden. Omdat inbrekers tegenwoordig de slimste trucs hebben om binnen te komen, is het verstandig om je spullen te verzekeren met een inboedelverzekering. Heb je nog geen verzekering afgesloten? Kijk dan eens bij InShared.

Reacties