Hoeveel tijd heb je nodig voor de grote schoonmaak?  

De lenteschoonmaak in slechts twee uur

10 April 2019

Heel wat schoonmaakklusjes rond het huis worden vaak enkele weken na de winter en voor het begin van het zomerseizoen uitgevoerd. De meeste mensen noemen dit terecht de lenteschoonmaak. Maar hoeveel tijd moet je voorzien voor deze jaarlijkse grote schoonmaak? “Het vraagt amper twee uur voor de reiniging van een terras, de vloer van de garage en twee vuilnisbakken”, aldus specialist in reinigingsapparatuur Kärcher. “Op voorwaarde dat je regelmatig schoonmaakt. Dan heeft het vuil geen enkele kans om zich vast te bijten.” Voor een snelle en doeltreffende schoonmaak buiten, wordt aangeraden een hogedrukreiniger met specifieke accessoires te gebruiken.

Het terras reinigen

Volgens experts vraagt de perfecte reiniging van een terras van 15 m² met een hogedrukreiniger ongeveer 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de mate van vervuiling. Bij hardnekkig vuil is het aan te raden vooraf een aangepast reinigingsmiddel voor hout of steen aan te brengen en dit te laten inweken. Vervolgens gebruik je een T-Racer. Deze oppervlaktereiniger zorgt voor een bijzonder gelijkmatige reiniging, terwijl een kap efficiënt beschermt tegen spatten. Ten slotte kunnen de losgekomen vuilresten weggespoeld worden met een gewone hogedrukstraal.

De vloer in de garage schoonmaken

Tijdens de vochtige wintermaanden maken smerige autobanden de garage vuil. Plan je een grondige schoonmaak? Dan raden we aan om voor de garagevloer ongeveer 45 minuten uit te trekken. Begin met een multifunctionele alleszuiger om losliggend vuil te verwijderen. Vervolgens kan je hier de Powerscrubber PS 40 van Kärcher gebruiken in combinatie met een Kärcher hogedrukreiniger. De PS40 is uitgerust met een rubberen trekker om het water makkelijk weg te trekken. Je kan uiteraard ook kiezen om het water op te zuigen met behulp van een multifunctionele alleszuiger.

Vuilnisbakken reinigen

Nu de hogedrukreiniger toch aanstaat, kan je van de gelegenheid gebruik maken om ook de vuilnisbakken en kliko's te reinigen. Deze moeten echter niet alleen in de lente schoongemaakt worden, maar spoel je het beste vaker uit om overlast te voorkomen. Leg de kliko plat op de grond zodat water en vuilresten kunnen wegvloeien. Plaats ze vervolgens weer rechtop en reinig de buitenkant met de hogedrukspuit. In 15 minuten tijd reinig je zo twee vuilnisbakken.

Hogedrukreiniger K 5 Premium Full Control Plus Home

Met de K 5 Premium Full Control Plus Home hogedrukreiniger van Kärcher is het bijzonder makkelijk de waterdruk en de gewenste hoeveelheid reinigingsmiddel aan te passen in functie van elke toepassing. Het apparaat is namelijk uitgerust met een pistool voorzien van een LCD display en +/- knoppen. De waterdruk wordt op het pistool geregeld en het is niet nodig de hogedruklans te verwisselen. Met de lans (“3 in 1 Multi Jet”) is het gemakkelijk kiezen tussen een roterende straal, een vlakstraal of een reinigingsmiddelenstraal, gewoon door de lans te draaien. Bovendien ontvang je nu gratis 5 jaar garantie op dit apparaat.

Multifunctionele alleszuiger Kärcher WD 6 P Premium

De WD 6 P Premium multifunctionele alleszuiger is een echte alleskunner. Een krachtig apparaat dat een hoge zuigkracht garandeert en toch ook energie-efficiënt is. Voor het beste resultaat kan de vloerzuigmond met behulp van een voetschakelaar afgesteld worden op droog of vochtig vuil. Zodat hij snel en schoon verwijderd kan worden, bevindt de vlakfilter zich in een cassette bovenaan de alleszuiger. Door een eenvoudige druk op de knop zorgt het geïntegreerde filterreinigingssysteem ervoor dat de volle zuigkracht wordt hersteld.

Meer weten over deze producten? Ga naar: www.kaercher.com

Reacties