Eenvoudig uitlijnen onder alle lichtomstandigheden

Betere zichtbaarheid dankzij de groene laserdiodes: Quigo Green kruislijnlaser van Bosch. 

18 Mei 2019

Groene laserlijnen voor maximale zichtbaarheid binnenshuis: Bosch breidt zijn gamma kruislijnlasers voor doe-het-zelvers uit met het nieuwe Quigo-model met groene laserdiodes, de Quigo Green. Het grote voordeel voor de gebruiker: groene laserlijnen zijn tot vier keer beter zichtbaar voor het menselijk oog dan rode laserlijnen. Zo vallen de laserlijnen van de Quigo Green beter op in lichte omgevingen, bijvoorbeeld naast een gevelraam. Bovendien werkt de Quigo Green nauwkeurig tot op 12 meter afstand, waardoor hij nog meer inzetbaar is: correct plaatsen van gordijnstangen, waterpas hangen van keuken- en badkamerkasten, wanddecoratie met tegels of behangpapier met patronen – met de Quigo Green kan de doe-het-zelver tot op ± 0,8 millimeter per meter nauwkeurig voorwerpen snel en precies uitlijnen. De Quigo Green verschilt ook van zijn voorgangers door zijn nieuw design: de handige kubus is nu verkrijgbaar in het zwart met een lichtgroen sierframe.

Meteen klaar voor gebruik, eenvoudige en intuïtieve bediening

Uiteraard beschikt de Quigo Green ook over de handige eenknopsbediening: gewoon het beschermkapje openen en de twee kruislaser lijnen projecteren een hoek van exact 90 graden op de muur. De Quigo Green compenseert automatisch eventuele oneffenheden tot vier graden en geeft mogelijke afwijkingen aan met een knipperende laserlijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer doe-het-zelvers de kantelfunctie gebruiken om diagonale patronen, lijnen of leuningen uit te lijnen. Wanneer u het beschermkapje sluit, schakelt het toestel onmiddellijk uit en valt de interne slinger stil, klaar voor transport.

Flexibele positionering voor tal van toepassingen

De Quigo Green wordt standaard geleverd met een universele klem, waarmee u het toestel eenvoudig kunt bevestigen op een tafel, ladder, schap of zelfs op een trapleuning. Handig is ook het adapterplaatje, dat u ± 2 centimeter kunt bijregelen. Hierdoor hoeft u de universele klem niet zo vaak te verplaatsen. Het adapterplaatje kunt u zowel aan de boven-, onder- als zijkant van de Quigo Green bevestigen, zodat u als doe-het-zelver meer flexibiliteit krijgt: u kunt het bijvoorbeeld net onder het plafond hangen om een kader af te tekenen.
Bovendien kunt u het adapterplaatje ook op een standaard driepikkel zetten met een schroefdraad van 1/4".

Ga voor meer informatie naar: www.bosch.nl

Reacties