Foto: zonne-energie-screens

Wat je nog niet wist over screens op zonne-energie

Screens maken hun comeback. En niet voor niets natuurlijk, want het is een stijlvolle en luxe vorm van raambekleding op maat.

Guido van Loon

Toch zijn er nog veel mensen die niet (heel) bekend zijn met dit product. Speciaal voor jou vertellen we in dit artikel alles wat jij nog niet wist over screens op zonne-energie!

1. Screens op zonne-energie: een zonnecel in de motor

Voor het plaatsen van zogeheten screens op zonne-energie hoef je geen zonnepanelen te plaatsen, een extra contract af te sluiten bij je energieleverancier en, misschien nog wel het belangrijkste, niet op een zonovergoten plek te wonen.

In de screens op zonne-energie van het merk Sunshade Experts is een zonnecel in de motor geplaatst. Deze zonnecel zet zowel zonlicht als daglicht om in energie waarmee de accu opgeladen wordt. Het is dus niet zo dat je screens alleen werken in de zomer. Wel zo handig in een land als Nederland. De screens van Sunshade Experts kun je trouwens eenvoudig online bestellen op www.ekstravert.be. Je kunt hier ook kleurstalen aanvragen, zodat je thuis kunt bekijken welke kleur stof het mooiste staat bij jouw woning.

2. De screens kunnen alleen buiten geplaatst worden

De screens op zonne-energie kunnen enkel aan de buitenzijde van je huis gemonteerd worden. Zonlicht omzetten in energie lijkt ons overigens ook niet heel makkelijk in de woonkamer of slaapkamer, maar dat terzijde.

Doordat de zonnecel in de motor verwerkt is, zijn er verder geen kabels nodig. Je hoeft dus geen stroomkabels te trekken om je screens te monteren. Je plaatst de cassette met motor, zonnecel en de screenstof eenvoudig op je buitenmuur. Monteer vervolgens de zijgeleiders en je klus is geklaard. Zo makkelijk kan het gaan!

3. Je kunt door je screens heen kijken (alleen vanaf binnen!)

Screens zijn op een speciale manier geweven, zodat jij - in gesloten toestand - gewoon door de stof heen kunt blijven kijken. Zo geniet je van de warmtewerende werking én behoud je je uitzicht. Het klinkt te mooi om waar te zijn. En toch is het echt zo! En alsof dat nog niet genoeg was, kan je vanaf buitenaf niet naar binnen kijken. Warmtewerend, behoud van je uitzicht én genieten van de gewenste privacy. Do we need to say more?!

4. Helemaal zelf naar wens samen te stellen

Elke woning ziet er anders uit. Het zou stom zijn als je dan maar een aantal opties hebt op gebied van kleur en afwerking. Bij Ekstravert heb je een ruime keuze uit stoffen en voor de cassette. Voor de cassette heb je keuze uit 10 standaard RAL kleuren. En tegen een kleine meerprijs kun je je cassette (de bovenbak en zijgeleiders) in een van de 190+ andere RAL kleuren laten uitvoeren.

Alsof dat nog niet genoeg was, heb je ook een ruime keuze uit 70+ kleuren voor de stof. Je kunt deze laten matchen met je woning voor een luxe, strakke uitstraling, maar je kunt ook een contrast creëren door een afwijkende kleur te kiezen. It’s all up to you. Dus, waar wacht je nog op?!

Reacties