Foto: Parasol-tuin-1

Welke parasol past het beste in jouw tuin?

We houden allemaal van lekker weer, maar als het zonnetje schijnt wil je wel lekker in de schaduw kunnen zitten. Een parasol is de oplossing!

Guido van Loon

En er zoveel leuke parasols waaruit je kunt kiezen. Wij zetten een aantal leuke voorbeelden voor je op een rijtje:

Stokparasol

Een stokparasol heeft de paal in het midden van de parasol staan. Het materiaal van dit type parasol bepaalt grotendeels de uitstraling van de parasol. Ook de wijze waarop de stof 'hangt' (naar beneden of naar de zijkant) draagt bij aan de sfeer, bijvoorbeeld modern of juist klassiek.

Zweefparasol

Bij een zweefparasol kan de parasol wat verder van je tuinset geplaatst worden. Zo staat de paal van de parasol minder in de weg.

Muurparasol

Een muurparasol is ideaal voor kleinere ruimtes zoals een balkon. Groot voordeel is dat je geen parasolvoet nodig hebt, zo benut je je ruimte dus maximaal. Bij dit type parasol wordt de arm doorgaans op een stenen muur gemonteerd.

Schaduwdoek

Een schaduwdoek is een doek dat je boven je tuin of terras kunt bevestigen. Handig is natuurlijk dat je geen last meer hebt van die lastige parasolvoet. Het schaduwdoek bevestig je de gevel en/of aan palen. Het doek is verkrijgbaar in verschillende vormen, bijvoorbeeld driehoek of vierkant.

Meer inspiratie? Kijk op parasol-shop.nl.

Reacties