Nieuwe effectverlichting voor knikarmschermen

LED-Line zorgt voor gezellige avonden op balkon en terras.

Knikarmschermen zijn niet meer alleen bedoeld als bescherming tegen de zon. Ook 's avonds bieden ze huiselijk comfort, doordat het zonweringdoek de restwarmte van de dag langer vasthoudt. Zo kun je nog uren in de buitenlucht doorbrengen. Bovendien zorgt de warme accentverlichting waarmee veel schermen tegenwoordig zijn uitgerust, voor een gezellige sfeer. Maar liefst vier modellen van zonweringproducent markilux zijn nu beschikbaar met een nieuw LED-verlichtingssysteem in de knikarmen.

Licht is altijd belangrijk geweest voor de mens. Het voorziet ons van energie, houdt ons gezond en laat ons langer actief zijn. Daarom zaten mensen vroeger al 's avonds goed beschermd met elkaar bij een open vuur. Ook tegenwoordig vinden we het fijn om de dag bij sfeervol licht uit te luiden. Daarom heeft markilux de schermmodellen 1300, 1600, 1700 en 1710 van een LED-Line in de knikarmen voorzien. Door het licht wordt de aandacht naar het zonweringdoek getrokken.

LED-systeem zorgt voor gezellige sfeer

De LED-Line is aan de zijkant van de knikarmen ondergebracht. Zo schijnt het licht naar beneden en wordt het doek indirect verlicht. Hierdoor ontstaan er bijzondere lichteffecten. Afhankelijk van hoe sterk dit effect moet zijn, kan de verlichting handmatig of optioneel via io technologie (868 megahertz) worden gedimd. Het LED-systeem zit in een speciaal, wittransparant siliconenprofiel om zeer veel licht gericht te kunnen reflecteren. De LED's, die indien nodig kunnen worden vervangen, krijgen bij het bewegende middelste armscharnier stroom via elektrische kabels met kabelbescherming. Ze zitten bijna onzichtbaar in de knikarmen en zorgen voor mooie accenten aan de huismuur. De nieuwe verlichtingsoptie is dus zowel geschikt voor particulieren als voor commerciële projecten. Want er wordt een gezellige sfeer onder het scherm gecreëerd.

Meer informatie: www.markilux.nl