Je zonnetent poetsen in 3 eenvoudige stappen

Je knikarmscherm poetsen kan zeer snel en eenvoudig gebeuren. Volg deze 3 stappen om je zonnescherm volledig proper te krijgen.

Welk schoonmaakmiddel gebruik ik best voor het reinigen van mijn knikarmscherm?

De gouden regel: gebruik nooit bijtende en agressieve producten of hogedrukreinigers. Deze tasten de beschermende coating van het doek aan en kunnen zorgen voor onherstelbare schade. Je luifel poetsen kan zeer eenvoudig met een zachtaardig, huisgemaakt product.

Eenvoudig je luifel schoonmaken in 3 stappen

  1. Probeer eerst zoveel mogelijk ( droog ) het vuil weg te krabben met een schraper. Gebruik hierbij een schraper die geen schade aan het doek kan aanbrengen, zoals bijvoorbeeld voor autoruiten. Veeg daarna met een borstel over het doek om het vuil tussen de vezels te verwijderen.
  2. Reinig nadien de luifel nat: meng 60ml afwasmiddel en 125 tot 250ml witte azijn per 4l water. Breng het product aan op het doek en laat 5 à 10 minuten inwerken op de vlekken. Reinig ook altijd een groter vlak rond de vlek. Belangrijk: let bij het reinigen van je overkapping op voor eventuele vlekken op je terras. Je kan steeds een beschermend zeil op het terras plaatsen.
  3. Na het toepassen van deze aanbevolen oplossingen, dien je steeds de stof na te spoelen met water en het te laten drogen. Wacht tot je doek volledig droog is voor je hem weer oprolt. Een doek dat nat wordt opgerold, kan namelijk zorgen voor schimmelvorming.

Hoe vaak moet ik mijn zonnescherm schoonmaken?

Wij raden een schoonmaakbeurt 2x per jaar aan voor een optimaal resultaat. Zo zorg je ervoor dat je (aluminium) zonnescherm altijd goed uitziet, en verleng je de levensduur van je luifel.

 

Wat is het beste moment om mijn luifel te kuisen?

Bekijk zeker het weerbericht voor je aan de slag gaat. Reinig je knikarmscherm op een droge, maar niet te zonnige dag. De zon kan er namelijk voor zorgen dat het product te snel opdroogt, waardoor je strepen kunt krijgen. Let er tegelijkertijd op dat er niet teveel wind is en dat het niet regent: je luifel moet namelijk volledig uitgerold kunnen drogen.

 

De handige vlekkengids

Heb je andere hardnekkige vlekken op je zonnescherm zoals vogelpoep, verf, schimmel of kauwgom? Bekijk dan zeker de handige vlekkengids op onze website. Dankzij deze gids vind je een oplossing voor de meest voorkomende vlekken en vuiligheid.