Foto: buitenverlichting.jpg

Verlichtingspionier komt met duurzame buitenverlichting op zonne-energie

Timberlab, de leverancier van natuurlijke outdoor verlichtingsoplossingen introduceert een nieuwe serie buitenverlichting op zonne-energie.

De lampen gemaakt van duurzaam hout, in combinatie met ledverlichting beantwoorden de vraag van veel consumenten. Het bedrijf uit Otterlo heeft de standaard producten uitgebreid met een Solar-serie. Door efficiënte zonnepanelen, compacte energieopslag en slimme elektronica toe te voegen aan hun bestaande concept, kan de verlichting toegepast worden zonder kabels.

Timberlab is al acht jaar actief op de verlichtingsmarkt. Midden op de Veluwe worden alle producten lokaal ontwikkeld en geproduceerd. “We werken op dit moment met verschillende houtsoorten. Onder andere kastanje, lariks, eiken en accoya. Onze kastanje producten zijn altijd ruw en ongeschaafd. Andere houtsoorten zijn fijnbezaagd, desgewenst geschaafd en door ons verder bewerkt,” aldus Gerben Dorland, directeur van Timberlab.

Duurzame buitenverlichting

Van Dorland vervolgt: “Welke oplossing we ook ontwikkelen; hij moet altijd schitteren op duurzaamheid, veiligheid én beleving. Alleen mooi is niet genoeg. Onze oplossingen moeten ook slim zijn. Dat is wat we willen neerzetten met onze producten.”

Meer van Timberlab
Reacties