Foto: Plantenbakken en sfeerverlichting - 1

Plantenbakken en bijpassende sfeerverlichting

Strakke stalen vormen, knallende kleuren of de natuurlijke uitstraling van hout, dat bij ieder soort tuin past.

Er is steeds meer keus in plantenbakken en dat is niet verwonderlijk. Een houten plantenbak versterkt je tuinontwerp en maakt je groene plek helemaal af. Steeds meer particulieren, scholen, instellingen, architecten en tuinontwerpers plaatsen dan ook deze opvallende bakken en gemeenten nemen ze in hun plannen voor ruimtelijke ordening op. Naast de mooie uitstraling biedt een houten plantenbak nog andere voordelen. Zo is het in de stad soms lastig om een kuil voor de boom te graven. Bijvoorbeeld doordat er allerlei leidingen en kabels lopen of omdat je geen tuin hebt maar wel een dakterras. Plantenbakken zijn dan een goede oplossing.

Perfect voor vijgen en olijfbomen

De nieuwe generaties vijgen en olijfsoorten zijn zo gekweekt dat ze beter tegen ons Nederlandse klimaat kunnen dan vroeger. Het zijn ook bij uitstek soorten die het goed doen in een houten plantenbak. De vijg bijvoorbeeld, heeft beperkte wortelruimte nodig als je wilt dat hij veel vruchten vormt. In de volle grond bereik je dat met een stenen blokkade of een plastic speciekuip die je ingraaft. In plaats daarvan kan de vijg in een plantenbak. Naast de olijf en vijg zijn er nog veel soorten die geschikt zijn voor een houten plantenbak zoals bijvoorbeeld sierappel, sierpeer, Japanse esdoorn, berk of de dakplataan. Het wortelgestel van bomen in een bak zal zich niet zo vertakken als dat van exemplaren in de volle grond en daardoor zal de omvang van de kruinen kleiner blijven. Handig, want niet iedereen heeft een grote tuin waar bomen onbeperkt kunnen uitdijen.

Bijpassende sfeerverlichting

Naast het plaatsen van een plantenbak kun je je tuin nog unieker maken door het plaatsen van sfeervolle buitenlampen met beplanting. Deze exclusieve buitenverlichting combineert twee elementen van de natuur (licht en groen) met elkaar waardoor je lampen hebt met een uniek karakter.

De buitenlampen bestaan uit een combinatie van robuust beton, grove staalverbindingen en een stukje natuur. Door deze materialen met elkaar te verbinden sieren zijn buitenlampen ook bij daglicht je tuin. Het natuurlijke materiaal van de buitenlampen zorgt ervoor dat de lamp al straalt zonder dat er een lichtje schijnt. Als de warme gloed van de ledlamp gaat schijnen, heeft dit effect op de gehele tuin. 

Deze buitenlampen zijn leverbaar in twee unieke modellen en hebben dankzij het ruwe smeedwerk een krachtige uitstraling. 

Leverancier: Tuinwaardig

Reacties