Foto: press_2013//niko-schakelmateriaal-new-hydro.jpg

New Hydro: de nieuwe generatie spuitwaterdicht schakelmateriaal van Niko (IP55)

Met New Hydro vernieuwt Niko zijn spuitwaterdicht schakelmateriaal. De kwaliteit van Niko Hydro was al uitstekend, maar werd voor de nieuwe generatie verder verbeterd.

Met New Hydro vernieuwt Niko zijn spuitwaterdicht schakelmateriaal. De kwaliteit van Niko Hydro was al uitstekend, maar werd voor de nieuwe generatie verder verbeterd.

Met het gebruik van polypropyleen en een nieuw schakelmechanisme geeft New Hydro de toon aan. Bovendien kunnen de opbouwfuncties worden ingebouwd en gaat het monteren en bedraden een stuk sneller.

Betrouwbaar in alle omstandigheden

Het nieuwe spuitwaterdichte opbouwmateriaal is vervaardigd van polypropyleen. Deze kunststof is veerkrachtig, zo goed als onbreekbaar en barst niet bij belasting. Bovendien is ze ongevoelig voor omgevingskenmerken zoals zonlicht en heeft ze een hoge chemische bestendigheid. Dat maakt New Hydro bijzonder geschikt voor veeleisende omgevingen.

Nieuwe functies

Niko overlegt voortdurend met zijn klanten. Zo verbetert en vergroot het zijn assortiment waar nodig. Zo werd opnieuw een hele rits functies toegevoegd.
• spuitwaterdichte opbouwschakelaars van 16A: hiermee schakelt u apparatuur met hogere inschakelstromen zoals bv. tl-armaturen met elektronische voorschakelapparatuur of elektrische terrasverwarmers.
• schakelaars en drukknoppen ook verkrijgbaar met leds (blauw, rood, amber, groen) in 24 of 230V.
• signaalapparaat met doorschijnende lens en rode leds. Daardoor is het toestel bruikbaar voor spanningscontrole en storingsmelding. Die toepassing bewijst zijn nut bij o.a. industriële koelkasten, technische ziekenhuisruimtes, productielijnen, spuitcabines en in de tuinbouw.
• aanpaskader (45 x 45mm). Hiermee monteert u op een eenvoudige manier elke gewenste inbouwfunctie in deze nieuwe Hydro.
• in combinatie met een blindplaat monteert u gemakkelijk bijvoorbeeld elektronische functies (draadloze zenders en ontvangers) of niet-standaardapparatuur zoals een sleutelschakelaar.
• het inbouwkader verzekert u een vlekkeloze inbouw van spuitwaterdichte opbouwfuncties.
• de volledige New Hydro productreeks is zowel verkrijgbaar met schroef- als met insteekklemmen. Een betrouwbare en tijdsbesparende aansluiting*.

Extra garanties op waterdichtheid

Niko testte alle New Hydro producten in combinatie met OBO wartels (standaard meegeleverd). Deze wartels garanderen de gebruiker de IP55-waterdichtheid dankzij een geïntegreerde vormafdichtingslip en een ingenieuze lamellentechniek. Verder heeft Niko opbouwdozen met soepele perforeerbare ingangen. Deze zijn geschikt voor het gebruik van kabels en buizen M16 en M20. Het membraan waarborgt de hoge IP55-beschermingsgraad.

Vlottere bedrading en bediening

In de opbouwdoos werd extra ruimte voor de bedrading voorzien. Bovendien voorkomt de verhoogde onderbak dat de draden klem komen te zitten tussen de opbouwdoos en het deksel. De horizontale positionering van de schroefgaten voor het deksel maakt dan weer de demontage eenvoudiger. De New Hydro profiteert ook maximaal van het geoptimaliseerde schakelgevoel dat eigen is aan het Niko assortiment.

Nuttig om weten bij renovaties: bij montage van de New Hydro-opbouwdoos gebruikt u probleemloos opnieuw de bevestigingspunten van het vorige Hydro gamma.

Reacties