Consol Solar Jar: lamp op zonne-energie in glazen weckpot


Sinds kort is er een bijzondere lamp in Nederland verkrijgbaar: de 'Consol Solar Jar', een lamp die werkt op zonne-energie, in een nostalgische weckpot.

Consol Solar Jar: lamp en weckpot

Vooral vroeger werden weckpotten als voorraadpot gebruikt om levensmiddelen te conserveren en bijvoorbeeld groente of jam in goed te houden. Maar soms zou je het liefst ook een mooie moment of een zonnestraal kunnen bewaren. Met de Consol Solar Jar is dit nu mogelijk. Hij slaat gedurende de dag middels zonnecellen in de deksel van de glazen weckpot zonne-energie op. Deze wordt later in vorm van een sfeervol licht bijvoorbeeld in de tuin, bij de camping, een BBQ of binnenshuis terug gegeven. Het product bespaart dus stroom door gebruik te maken van een duurzame energiebron die onuitputtelijk is: de zon.

De Consol Solar Jar wordt grotendeels met de hand gemaakt. Dit gebeurt in Zuid-Afrika, waar het inmiddels werk verschaft aan zo'n 65 mannen en vrouwen die voorheen werkloos waren. Het product werd ontwikkeld als een volwaardige lichtbron voor mensen in stroomloze gebieden en is inmiddels met vijf designprijzen bekroond.

Nu komt deze lantaarn-weckpot ook naar Nederland en België om een beetje Zuid-Afrikaanse levenslust te verspreiden. De Consol Solar Jar kan individueel worden gedecoreerd en is verkrijgbaar voor € 29,90 op www.solar-jar.com.

Publicatiedatum: 16 juli 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Tuinverlichting aanleggen kun je zelf

Tuinverlichting: mooi en praktisch tegelijk. Maar hoe krijg je die verlichting i...

Roger Pradier lampen

Roger Pradier is een Franse fabrikant van buitenverlichting van uitstekende kwal...

Tuinverlichting: led of solar?

Tuinverlichting: extra sfeer aan dat romantische zithoekje en aan dat terras waa...

Il Fanale buitenlampen

IL FANALE produceert al 33 jaar landelijke koperen verlichting, zowel binnenverl...

Etna Lamp

De Etna schaduwdoeklamp van Umbrosa is een draagbare en multifunctionele schaduw...

Advertentie