Maak je tuin nóg gezelliger met sfeervolle tuinverlichting

Een warme zomeravond, met een boek in de tuin, nog éventjes genieten van heerlijk buiten zijn.

Guido van Loon 25 April 2021

Branden er kaarsjes of zet je die felle buitenlamp aan? Kaarsen maken het knus maar geven vaak niet echt goed licht. De felle buitenlamp zorgt ervoor dat de omgeving verlicht is maar doet dit niet bepaald op een subtiele manier… Herkenbaar?

Sfeerverlichting voor buiten; maak je tuin helemaal af

Als je denkt aan de tuin gezellig maken, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk een nieuwe loungeset, mooie overkapping of leuke kleden en sierkussens. Tuinverlichting wordt hierbij vaak vergeten en dat is zonde! Met het juiste sfeerlicht en een mooie lamp die perfect aansluit op je tuininterieur, zorg je er namelijk voor dat jouw zithoek lekker huiselijk aanvoelt of je je juist even waant in je favoriete strandtent op Ibiza. Welke sfeer je ook wilt creëren, het belangrijkste is dat je het eigen maakt. Zo kun je het hele jaar door optimaal genieten van je tuin.

Een tafellamp, hanglamp of toch grondspots?

Ben je een ijverige klusser of een relaxte chiller? Een vlotte lezer of meer een gezellige borrelaar? Bedenk wat je voornamelijk doet in het stukje tuin waar je de tuinverlichting gaat plaatsen. Zo wordt al snel duidelijk of je beter kunt gaan voor sfeervolle en zachte led buitenverlichting of bijvoorbeeld functionele wandlampen. Ze ben je met een hanglamp of tafellamp voorzien van genoeg licht om spelletjesavonden te organiseren en met grondspots vind je gemakkelijk je weg door de tuin, zelfs in het donker.

Buitenlamp met sensor; handig én veilig

Een buitenlamp met sensor is naast praktisch (nooit meer zoeken naar die lichtknop!) ook nog eens erg veilig. Zo zie je snel en gemakkelijk wanneer er iemand voor de deur staat, nog voordat er aangebeld is. Er zijn sensorlampen die reageren op beweging en varianten die automatisch aangaan als het donker wordt. Zo is je (voor)tuin altijd netjes verlicht, precies wanneer jij dat wilt.

Inspiratie gekregen tijdens het lezen? Mooi! Ga op zoek naar de perfecte match voor jouw tuin en geniet nóg meer van buiten zijn dan je al deed.
Op naar vele fijne, verlichte avonden!

Reacties