Je tuin gezellig verlichten met led strips

Niet alleen is led verlichting ontzettend duurzaam en bespaart het je flink op de energierekening.

11 Oktober 2019

Het is inmiddels ook niet meer weg te denken in het moderne interieur. De led verlichting verbruikt een minimale hoeveelheid energie en gaat daarnaast ook nog eens langer mee dan de gewone lampen. Daarnaast komt led verlichting in een geweldig mooie, bijzondere variant: de ledstrip. Een soort van plastic slang met allemaal kleine ledlampjes. De ledstrips komen in allerlei formaten, kleuren en variaties en zijn hierdoor ideaal om je tuin op een geweldig gezellige manier te verlichten. Op welke manieren je deze ledstrips in kunt zetten om je tuin sfeervol te maken, vertellen we je graag.

1. Inzetten als sfeerverlichting

De ledstrips zijn ideaal om je tuin meer sfeer en gezelligheid te geven: en dit maakt ze bij uitstek geschikt als basis voor je sfeerverlichting. Plaats de ledstrips onder je tuintafel bijvoorbeeld, of verlicht de binnenkant van een overkapping om een gezellige sfeer neer te zetten. Het voordeel van deze ledstrips is dat je ze op alle mogelijke manieren kunt plaatsen: horizontaal, verticaal of zelfs in specifieke figuren. Zo kun je er werkelijk waar alle kanten mee op.

2. Inzetten als functionele verlichting

Hoewel ledstrips bij uitstek geschikt zijn om sfeer te creëren, zijn ze ook ideaal als functionele verlichting. Wanneer je voldoende ledstrips onder een overkapping plaatst komt hier zoveel licht vanaf dat je geen verdere tuinverlichting nodig hebt in dat gebied. Heb je paden in je tuin lopen die ook ‘s avonds zichtbaar mogen zijn? Dan kun je de ledstrips aan de randen van deze paden plaatsen zodat je een prachtig verlichte doorgaan door je tuin hebt.

3. Inzetten als taakverlichting

Heb je specifieke items in je tuin die je graag uit wilt lichten, zoals een mooie hoek met allerlei planten, of een geweldig mooie boom? Dan kun je de ledstrips hier gebruiken om dit soort items uit te lichten. De ledstrips zijn super flexibel en kunnen dus mooi om de takken van een boom geplaatst worden, of juist om de randen van een mooi canvas aan de muur.

4. Breng kleur in de tuin

Het grootste voordeel van led verlichting is dat het niet alleen in alle soorten en maten, maar ook in alle kleuren komt. Zo kun je gebruik maken van witte ledstrips, maar zijn is er ook een speciale rgbw led strip te vinden waarmee je nog meer sfeer in je tuin brengt!

Reacties