Foto: solar-buitenverlichting-tuin

Dit zijn de voordelen van solar tuinverlichting

Goede buitenverlichting is een echte must. En er zijn zo vele soorten verlichting voor de tuin. Zo heeft solar tuinverlichting vele voordelen!

Guido van Loon

Ben je op zoek naar nieuwe, sfeervolle verlichting voor de tuin? En schrik je van alle mogelijkheden. In dit artikel geven we bijvoorbeeld redenen om solar buitenverlichting te kopen.

Wat is solar tuinverlichting?

Het unieke van solar buitenverlichting is dat je deze lampen door de zon worden opgeladen. Zeker op mooie, zomerse dagen is het zo dat dit type verlichting na een dag opladen de hele (lange zwoele zomerse) avond voor licht zorgt. Dat klinkt natuurlijk goed, maar wat zijn nu precies alle voordelen? Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

1. Energiezuinig

Hét grote voordeel bij solar buitenverlichting is natuurlijk dat de zon zijn werk doet. Er komt geen stroom aan te pas! Vele solar lampen hebben bovendien een bewegingssensor en een aan-uitschakelaar; dit betekent dat je heel eenvoudig en efficiënt kunt regelen wanneer hij na het opladen aan en uit moet staan en wanneer hij vanzelf aan moet springen. Dit maakt solar verlichting voor de tuin dus heel erg energiezuinig.

2. Geen kabels nodig

Doordat de lampen op zonne-energie werken, is er geen sprake van elektriciteit en zijn er dus ook geen kabels nodig. En dat is natuurlijk superhandig bij het plaatsen van de solar lampen. Je bent enorm flexibel en kunt ze (bijna) overal waar jij wil neerzetten in je tuin. Je hebt in elk geval geen beperkingen van bekabeling.

3. Makkelijk te installeren

Het ontbreken van kabels bij solar buitenverlichting zorgt er voor dat de installatie heel erg gemakkelijk is. Je zet ze neer (of bevestigt ze ergens aan) en je kunt aan de gang. Ook het verplaatsen van de solar lampen in je tuin gaat heel gemakkelijk.

4. Vele modellen solar buitenverlichting

Doordat je zo flexibel bent met dit type tuinverlichting zie je dat steeds meer fabrikanten zich toe gaan leggen op solar verlichting. Er zijn dan ook steeds meer modellen en dessins beschikbaar. Voor elk type tuin is er tegenwoordig wat wils. Van klassieke lampen tot moderne tuinverlichting - alles is (ook) mogelijk in solar buitenverlichting!

Met solar tuinverlichting zit jij er deze zomer dus goed verlicht bij in je tuin!

Reacties