Onlinegroen.nl

Leibomen

Leibomen zijn er in verschillende soorten. Leibomen ga je steeds vaker zien. Steeds vaker kiezen mensen een leiboom in hun tuin om inkijk tegen te gaan en privacy te garanderen in je tuin. Er zijn ook groenblijvende leibomen die dus in de winter groen blijven. Dit is natuurlijk ideaal zo zit u ook in de winter beschut en zonder inkijk. 

Een veel verkochte groenblijvende leiboom is de leilaurier. De leilaurier is een mooie leiboo met grote mooie groene bladeren. 

Een leiboom kan ook prima voor uw schutting staan om zo nog een groene haag boven uw schutting te laten maken om nog minder inkijk te creeëren in je tuin. De leibomen zijn in alle hoogtes en breedtes te verkijgen. Bij een standaard maat is het leirek 1,8 meter breed en 1,5 mter breed. De standaard hoogte vanaf de wordel is 2 meter. Maar ook dit is in verschillende maten te verkijgen. Informeer gratis naar alle mogelijkheden. Het rek zit al in / aan de bomen dus kan zo in de grond gezet worden. Wel is het aan te raden om er boompalen naast te plaatsen. Deze boompalen laat je ongeveer een jaar staan tot de boom goed geworteld is. Dan kunnen ze weer verwijderd worden.

Leibomen kunnen het hele jaar door geplant worden. In de zomer worden ze in pot geleverd. Van 1 Oktober tot 1 Juni met kluit. In de zomer worden ze in pot geleverd. Dit is om de wortels vochtig te houden en zo uitdroging in droge zomermaanden tegen te gaan. In pot zijn de leibomen iets duurder. Na planten van de leibomen in de zomer is het heel belangrijk om ze elke dag water te geven. Het liefst zelfs twee keer per dag. Bij een dag regen is het niet nodig.