Foto: 2018-02/zeno vertikaal tuinieren.jpg

Zeno Green Divider

Zeno verticaal tuinieren

Verticaal groen, een echte trend! Zeno heeft een combinatie gezocht in een van de bestsellers van Zeno, de Zeno Garden Divider, en een al jaren wereldwijd verkocht plantentray systeem. Allebei een proven concept! Zeno maakt de Zeno Garden Dividers op maat en kan dus het maatverschil oplossen wat met de vaste maatvoering van de substraatbakken niet opgelost kan worden. Een prachtige combinatie van groen en een houtopslag.

Irrigatie en plantentrays

In het verticaal tuinieren bestaan enkele bezwaren, zoals uitdroging, te weinig substraat en moeilijkonderhoud. Het toegepaste plantentray systeem heeft de volgende voordelen:

  • Veel substraat per tray. Ongeveer 10 ltr per 3 planten
  • Individuele irrigatie waardoor uitdroging tot het verleden behoort
  • Druppelslangen met filter, drukverlager en aansluitmogelijkheid op het Gardena systeem
  • Irrigatie als plug &play systeem of als bulk verkrijgbaar
  • Makkelijk stapelbaar
  • Stabiel
  • Demonteerbaar om planten en/of substraat te vervangen

Maatvoering en maatwerk

De standaard plantentrays hebben een breedte van 640mm en hoogte van 190mm. In combinatie met een bekende Zeno Garden Divider zetting van 100_20_15mm is de standaard breedte met volledig groen 800mm voor 1 tray. Daarbij opgeteld met een veelvoud van 640mm geeft dat een optimale volledig groene wand. Indien de maatvoering daarvan afwijkt is het mogelijk een extra stijl in te passen zodat er een ruimte ontstaat voor een houtopslag.

Verlichting

Op de foto is de Zeno Green Divider uitgelicht met de Garten Licht spot waarvoor Zeno Products agent is. Eenvoudig met een plug & play klicksysteem IP67 spots aansluiten. Eenvoudigweg de standaard spies tussen de plantentrays of hout steken.

Dubbel groen?

De Zeno Green Divider kenmerkt zich door een combinatie van de Zeno Garden Divider en het plantentray systeem. De standaarddiepte van de Zeno Garden Divider maakt het mogelijk om zowel aan de voorkant als de achterkant het plantentray systeem te plaatsen. De rijen worden aan elkaar verbonden zodat het extra stabiel geplaatst kan worden.

Zeno Green Divider als scheidingswand onder de veranda?

Veel groen zal onder een veranda te weinig licht krijgen. De Zeno Green Divider maakt het mogelijk om aan de veranda kant het uiterlijk van een Zeno Garden Divider te geven en aan de buitenkant een Zeno Green Divider. Een optimale mix van beide producten.

Meer informatie: Zeno Products

Reacties