Foto: TuinIdee-2015-26-februari-1-maart-2015-Brabanthallen-s-Hertogenbosch

TuinIdee 2015: Leve de tuin

Van 26 februari t/m 1 maart 2015 in Brabanthallen 's-Hertogenbosch

TuinIdee 2015

Van 26 februari t/m 1 maart is het tijd om inspiratie op te doen voor het buitenleven en je droomtuin op TuinIdee 2015. Het grootste tuinevent van het jaar heeft als thema ‘Leve de tuin’ en stelt tuinbeleving centraal. De gevarieerde inspiratietuinen op TuinIdee nemen je mee in een unieke beleving van de tuin met bijvoorbeeld zingende vogels, kabbelend water, geuren en eetbare planten. In de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch zijn op 25.000 m2 diverse tuinstijlen, trends en bijzondere of verrassend toegepaste tuinplanten te beleven. In totaal presenteren zo’n 250 exposanten hun noviteiten en producten op gebied van terrasoverkappingen, tuininrichting, onderhoud, styling en groen.

Inspiratie

De tuin- en landschapsarchitecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk van Studio LandLab hebben de inspiratietuinen en bijzondere exposities ontworpen. Een greep uit de boeiende voorbeeldtuinen:
- De Speeltuin – een tuin waar je in kunt spelen op elementen uit de natuur zoals een klimboom
- De Plantenproeverij – een eetbare tuin met vergeten groenten en bijzondere kruiden
- De FlowerPowertuin – een tuin met een collectie planten in geestverruimende kleuren en geuren
- De Lusthof – een tuin vol plantaardige verleiders
Een belangrijk uitgangspunt voor deze tuinen is een hoofdrol voor groen. Je kunt direct aan de slag omdat elke voorbeeldtuin voorzien is van een ontwerp, een lijst van gebruikte planten en materialen met een budgetindicatie.

Bloeiend meesterwerk

Op het grootste tuinevenement van Nederland zijn ook tal van unieke presentaties te vinden. Zo komt het kunstwerk ‘Victory Boogie Woogie’ letterlijk tot leven. Op de openingsdag van TuinIdee leggen tientallen kinderen met kleurrijke lentebloeiers de laatste hand aan Mondriaans meesterwerk. Ook bijzonder is de ‘Famous Green Gallery’ met planten die een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis hebben gespeeld. Deze planten met een verhaal zijn toe te passen in eigen tuin.

Actief

In het Tuintheater verzorgt hovenier Jurgen Smit dagelijks de presentatie van een gevarieerd programma en geeft demo’s over snoeien. Ook tv-tuinman Rob Verlinden en groenstylist Romeo Sommers geven er acte de présence. In het TuinLab krijg je praktische adviezen van kwekers, de plantendokter of tuinontwerpers en kun je op het spreekuur een tuinschets laten maken.

Praktisch

TuinIdee 2015 is van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart geopend van 10.00-18.00 uur, op vrijdag 27 februari zelfs tot 22.00 uur. Entreeprijs € 11,50 in de voorverkoop via www.tuinidee.nl of € 16,- aan de kassa, kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

Video-impressie

Publicatiedatum: 18 januari 2015

Reacties