Foto: maai-robot-tuin-onderhoud

Tijd om van je gazon te genieten met de AutomowerTM

In het voorjaar gaan vele tuinliefhebbers weer enthousiast aan de slag om het gazon te maaien. Na een poosje wordt de discipline om twee keer per week achter de maaimachine te gaan staan bij menigeen wat minder.

In het voorjaar gaan vele tuinliefhebbers weer enthousiast aan de slag om het gazon te maaien. Na een poosje wordt de discipline om twee keer per week achter de maaimachine te gaan staan bij menigeen wat minder. www.wolfswinkel.nl

Vooral als je meer dan 500m2 gras hebt te verzorgen. Er is even geen tijd, of het regent net iets te vaak om het gazon bij te houden. En wat te denken van vakanties: willen de buren het wel doen? Voor al deze situaties bieden AutomowersTM van Husqvarna een perfecte oplossing. Het gazon wordt dagelijks gemaaid, ongeacht het weer, de beschikbare tijd of de zin in het klusje. Zo blijft er alle tijd om onbezorgd het hele jaar door van een perfect gazon te genieten.

 

Goed gazononderhoud kost veel tijd. Vooral voor mensen met een flink grasoppervlak van enkele duizenden vierkante meters is een automatische maaier daarom geen ?gadget?, maar een serieus hulpmiddel om het gras dagelijks een goed verzorgde uitstraling te geven. Maar ook bij kleinere tuinen kan het soms moeilijk zijn om tijd of zin te maken, nog los van de vraag hoe het moet tijdens de vakantie of wanneer het een paar weken regent. Automowers van Husqvarna doen hun werk dagelijks, en hebben er altijd zin in of tijd voor. Zelfs regen is geen probleem, want de lichte machines zullen het gras niet beschadigen.

Millimeter per dag

Gras groeit gemiddeld met een millimeter per dag, en dat is precies de hoeveelheid die de Automower er ook dagelijks met een scherp mesje afhaalt. Die kleine stukjes worden gewoon op het gazon achtergelaten. Het is namelijk ideale mest, zonder onaangename geur. Deze eigenschap levert de tuinbezitter extra tijdwinst op. Het afval (al gauw enkele tientallen volle gft-containers per jaar) hoeft immers niet te worden opgeruimd en ook bijmesten is zelden nodig.

Dit voordeel wordt helemaal duidelijk wanneer zelf maaiende tuinliefhebbers na een paar weken regen eindelijk weer aan hun gazon kunnen toekomen. Of wanneer ze op vakantie zijn geweest en buren of vrienden het klusje niet konden overnemen. Het gras is dan vaak zo hard gegroeid dat er handmatig bijna geen doorkomen meer aan is. Het kost dan extra veel tijd en moeite om zonder beschadigingen het gazon weer op orde te krijgen, nog los van het opruimen van het vele maaiafval. Het plezier in het maaien is dan helemaal snel weg. De Automower voorkomt dat zo?n situatie ontstaat en neemt dus veel tijdrovende ergernissen bij voorbaat weg.

De AutomowersTM van Husqvarna zijn verkrijgbaar bij de tuinspeciaalzaak. Er is al een Automower voor een consumentenadviesprijs van ? 1.299,-. Deze AutomowerTM 210 is geschikt voor gazons tot ongeveer 400 tot 600 m2. Er zijn echter ook modellen die dagelijks tot wel 5000 m2 gazon aankunnen. Milieubewuste consumenten kiezen voor de nieuwste AutomowerTM Solar Hybrid, die zijn extra energie via de ingebouwde zonnepanelen verzamelt. Deze heeft een bereik tot 3000 m2.

Meer informatie: www.husqvarna.nl.

Publicatiedatum: 13 juli 2009

Reacties