Meer kanalen om automatisch de tuin te beregenen

“Meer genieten door minder te gieten” is het motto van menig tuinliefhebber. En bij woorden alleen laten liefhebbers het niet.

07 December 2010

“Meer genieten door minder te gieten” is het motto van menig tuinliefhebber. En bij woorden alleen laten liefhebbers het niet.

Zo is de afgelopen jaren het aantal besproeiingsinstallaties met zo’n 60% toegenomen. Grote tuinen worden zelfs voorzien van gescheiden beregeningscircuits.

 

Meerkanaalssproeiingsinstallaties geven tuinen extra armslag en zijn niet gebonden aan een plaatselijk tappunt. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat iedere plant genoeg water krijgt. Ideaal voor tuinen die zich kenmerken door verscheidenheid.

De nieuwe Classic besproeiingsbesturing 4030 van GARDENA stuurt moeiteloos vier gescheiden beregeningscircuits aan: eenvoudig, economisch en betrouwbaar. De nieuwe Classic 6030 neemt zelfs zes circuits voor z’n rekening. Beide computers worden beschermd geplaatst tegen neerslag. Aansluiten gaat via een handig kabeltje.

Programmeren gaat eenvoudig en overzichtelijk. Iedere beregeningsstreng of –circuit laat zich afzonderlijk aansturen en tegelijkertijd kun je drie programma’s ingeven. Bovendien is er een masterkanaal beschikbaar (als extra) om in combinatie met een pomp alternatieve waterbronnen te benutten zoals tonnen en putten.

Meeleven met het weer of de tijd van het jaar? De sproeitijd aanpassen gaat centraal, van 10 tot 200%. Op deze manier kunnen tuinliefhebbers inspelen op invloeden van buitenaf. Alle planten krijgen gericht hun natje en hun droogje. De computer handmatig aansturen kan ook. Omgekeerd is het mogelijk om bij regen met een druk op de knop de installatie tijdelijk uit te schakelen. Met een vocht- of regensensor geeft de computer automatisch de juiste hoeveelheid water.

Meer informatie: www.gardena.nl.

Publicatiedatum: 1 december 2010

Reacties
Anderen bekeken ook

Bodemvochtigheidssensor

Sproeien uit de kraan is schitterend, het spaart tijd en moeite en het doet de planten goed. Met de nieuwe bodemvochtigheidssensor van GARDENA kunnen tuinliefhebbers nu ook nog geld besparen. Dit handige apparaatje is namelijk een denker en een doener op het gebied van tuinbewatering. Het meet nauwkeurig de vochtigheid van de aarde en stuurt vervolgens de beregening aan. Geheel op maat. Zo komt het water precies op plaatsen waar het nodig is, waardoor u flink wat geld bespaart!

Husqvarna Nederland BV

Bodemvochtigheidssensor

Sproeien uit de kraan is schitterend, het spaart tijd en moeite en het doet de planten goed. Met de nieuwe bodemvochtigheidssensor van GARDENA kunnen tuinliefhebbers nu ook nog geld besparen. Dit handige apparaatje is namelijk een denker en een doener op het gebied van tuinbewatering. Het meet nauwkeurig de vochtigheid van de aarde en stuurt vervolgens de beregening aan. Geheel op maat. Zo komt het water precies op plaatsen waar het nodig is, waardoor je flink wat geld bespaart!

Husqvarna Nederland BV

Hydrofoorpomp Inox

Zonder water gebeurt er in de tuin niets. Met krachtige pompen daarentegen is alles mogelijk: drukversterking, water voor huishoudelijk gebruik, besproeien, om- en leegpompen. De nieuwe hydrofoorpomp 5000/5 Inox van Gardena voor de automatische watervoorziening in huis en tuin maakt van meet af aan een goede indruk. Zijn hoogwaardige behuizing van roestvrij edelstaal oogt subliem en staat borg voor duurzaamheid. Om het installeren makkelijk te maken is deze compacte premium pomp standaard voorzien van een voorfilter met terugslagklep, evenals een manometer en geïntegreerde drukschakelaar. Maar ook de nieuwe besproeiingspompen van Gardena zetten druk!

Husqvarna Nederland BV