Foto: pokon-kokos-bodembedekker

Kokos bodembedekker: duurzaam en veilig

De bast van kokosnoten is een prima bodembedekker in de tuin: duurzaam en ook nog eens heel veilig.

De bast van kokosnoten is zeer geschikt als duurzame bodembedekker in de tuin. Het oogt strak en opgeruimd en heeft daarbij een onkruidwerende werking. Er is echter nog een verrassende en veilige toepassing: op speelplaatsen!

Zachte landing

Kokos bodembedekker wordt gemaakt van de zachte bast van kokosnoten, een restproduct van kokosplantages. De bodembedekker voelt ook comfortabel als je er met blote voeten op loopt. Als bodembedekker is deze kokosbast daardoor ook zeer geschikt voor speelplaatsen in de tuin. Wanneer kinderen tijdens het spelen per ongeluk vallen, maken zij bovendien een zachte landing. Onderzoeksbureau TÜV Nederland heeft kokos bodembedekker officieel het veiligheidscertificaat voor valdempende werking toegekend.

Pokon kokos bodembedekker: veilig voor spelende kinderen.

Duurzaam

Veel tuinbezitters hebben in de tuin een speelplaats gereserveerd voor kinderen bijvoorbeeld met een schommel, glijbaan of wip. Kokos bodembedekker is een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld rubberen tegels. Een laagje van vijf centimeter is voldoende en het natuurlijke materiaal gaat jaren mee. Als de laag kokos bodembedekker na verloop van tijd dunner wordt, kun je er een klein laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!

Tip: Wil je regelmatig groene tips of actuele tuinadviezen ontvangen? Volg dan Pokon via Facebook of twitter.

Kokos bodembedekker is verkrijgbaar voor € 8,99 bij diverse tuincentra en bouwmarkten in heel Nederland.

Meer informatie: www.pokon.nl

Publicatiedatum: 28 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties