Foto: press_2013//Automower-Husqvarna-grasmaaiers.jpg

Husqvarna Automowers grasmaaiers

Automower Husqvarna: nieuwe generatie met nieuwe snufjes

Husqvarna Automowers grasmaaiers

Husqvarna introduceert een nieuwe generatie Automowers. De Zweedse uitvinders van de automatische grasmaaier hebben drie nieuwe modellen ontwikkeld die zich aanpassen aan de groeisnelheid van het gras. Gecombineerd met de laatste technische snufjes is de nieuwste generatie Automowers gebruiksvriendelijker, duurzamer, stiller en slimmer dan ooit.

Aangepaste snelheid
De nieuwe Automowers 308, 320 AC en 330 ACX zijn geschikt voor gazons tot respectievelijk 800, 2.200 en 3.200 m2. De maaiers maken nauwelijks geluid en werken emissievrij door een lithium-ion accu. In het laadstation wordt de accu steeds automatisch opgeladen. Wanneer de Automower over het gazon rijdt, snijdt hij slechts een paar millimeter van het gras af. De zeer fijne grasresten vormen een goede voedingsbodem voor het gazon. De modellen 320 AC en 330 ACX passen zich automatisch aan de groeisnelheid van het gras aan. Dat betekent dat hoe sneller het gras groeit, hoe intensiever de Automower maait.

Slimme navigatie
Met een begrenzingsdraad zet je het gewenste maaigebied af. De nieuwe Automowers van Husqvarna bewegen zich willekeurig over het gazon en het groene tapijt wordt daardoor egaal gemaaid. Het nieuwe model 330 ACX is voorzien van een geavanceerd GPS-systeem dat de reeds gemaaide gebieden herkent. De Automower 330 ACX onthoudt bovendien de afgelegde route en gaat dus alleen naar ongemaaide delen van het gazon.

Duurzaamheid en bedieningsgemak
De nieuwe Husqvarna Automowers zijn uitgerust met een Li-Ion accutechnologie voor een verdubbelde levensduur en een betere prestatie bij hoge temperaturen. Ze beschikken ook over een verbeterde gebruikersinterface met een grotere display en een resolutie die vier keer hoger is dan bij de andere modellen. Voor grotere gazons, waar de Automower 330 ACX langere afstanden moet afleggen, is het laadstation voorzien van een handige 'call-home' functie. Met één druk op de knop keert de robotmaaier terug naar het laadstation.

De nieuwe Husqvarna Automowers zijn verkrijgbaar voor € 1.799,- (308), € 2.399,- (320 AC), € 2.999,- (330 ACX). Prijzen zijn exclusief installatie.

Kijk voor meer info en verkoopadressen op www.husqvarna.nl.

Publicatiedatum: 18 maart 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties