Foto: Wespennes verwijderen

Een wespennest verwijderen in je woning?

Wespen vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis!

Niet alleen kunnen de steken van wespen erg venijnig zijn, ook kunnen gezinsleden hier allergische reacties van krijgen. Reden genoeg om wespen ver van je woning te houden. Helaas is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wespen kunnen zich bijvoorbeeld in een struik in de tuin ophouden, of zich nestelen in je spouwmuur. Het is onmogelijk om alle kieren in je muren te dichten, om de wespen buiten je woning te houden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een wespennest te verwijderen. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Het herkennen van een wespennest

Een losse wesp hoeft niet direct op een wespennest in of net buiten je woning te duiden. Het kan voorkomen dat een wesp een behoorlijk stuk moet vliegen om bij voedingsstoffen te komen. Vaak zijn dit zoete producten, zoals de jam op je boterham of frisdrank in een glas. Wanneer er echter een veel groter aantal wespen rond je woning vliegt, kan dit een teken zijn dat er een wespennest gevormd wordt. In een volgroeid wespennest kunnen tegen het eind van de zomer meer dan 5.000 wespen actief zijn. Het geeft aan hoe groot een wespenplaag door de zomer heen kan worden. Een beginnend wespennest zelf verwijderen dien je al in de lente, of aan het begin van de zomer te doen. Het wespennest zal gedurende de zomer steeds groter worden. Dit maakt het lastiger om een klein wespennest zelf te verwijderen. Een wespennest is vaak gemaakt van gekauwd hout. Je vindt een wespennest op beschutte plekken, waarmee de beestjes zichzelf beschermen tegen hun vijanden. Denk aan de ruimte onder een dakrand, rond de schuurzolder, in de spouwmuur, enzovoorts. Je vindt een wespennest door de aanvliegroute van wespen te volgen.

Een klein wespennest verwijderen

Wespen bestrijden met poeder of met een wespen bestrijdingsmiddel is de enige optie die je hebt, als je een klein wespennest zelf wilt verwijderen. Houd er echter rekening mee dat dit niet zonder gevaar is. Een wespennest moet in een keer gedood worden, om te voorkomen dat de wespen zich in het nauw gedreven voelen. Ze zullen het wespennest massaal verlaten en je aanvallen. Daarbij kunnen de chemische bestrijdingsmiddelen gevaarlijk zijn voor kinderen of huisdieren. Een wespennest in de grond verwijderen met deze middelen is dan ook sterk af te raden. De kans bestaat dat je kinderen per ongeluk met de middelen in contact komen als zij hier spelen. Een wespennest laten verwijderen door de gemeente gebeurt doorgaans alleen als het wespennest zich op een openbare plek bevindt. Denk aan een wespennest in een speeltuin of bij de voetbalvereniging. Een wespennest verwijderen in de spouwmuur of elders rond je woning zal je zodoende zelf moeten doen. Je kunt ervoor kiezen om een professionele organisatie in te schakelen!

Hulp van een professionele ongediertebestrijder

Een wespennest verwijderen is, zoals reeds beschreven werd, niet eenvoudig. Door een professionele ongediertebestrijder in te schakelen, heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Daarbij ben je ervan verzekerd dat het wespennest op een zeer effectieve wijze verwijderd wordt. De kans dat de wespen terugkeren is zodoende klein! Dit geldt in het bijzonder voor een wespennest in een spouwmuur. De kosten voor een wespennest verwijderen verschillen per organisatie en per situatie. Deze kosten wegen echter niet op tegen het ongemak wat je ervaart als je met een wespennest in de tuin of in huis te maken hebt. Het fijne aan professionele ongediertebestrijders is dat zij op een zo dier- en milieuvriendelijk mogelijke wijze te werk gaan. Zij zullen nooit onnodig veel chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken om wespen te bestrijden.

 

Reacties