Foto: Bosch-Isio-tuin-schaar

Bosch Isio; krachtige buxus- en grasschaar met veel gebruiksgemak

Bosch heeft de Isio, de buxus- en grasschaar met een antiblokkeersysteem voor het extra zware knipwerk. De nieuwste Isio heeft een grotere accucapaciteit dan zijn voorganger en een aanzienlijk kortere oplaadti

Bosch heeft de Isio, de buxus- en grasschaar met een antiblokkeersysteem voor het extra zware knipwerk. De nieuwste Isio heeft een grotere accucapaciteit dan zijn voorganger en een aanzienlijk kortere oplaadt. robotun.com.ua

De Isio is een echte lichtgewicht, en handig en betrouwbaar dankzij de bewezen Lithium-Ion-accutechnologie.

Nieuwste generatie Isio: krachtig, met lange acculooptijd en veel gebruiksgemak

In nog geen anderhalf jaar tijd zijn er meer dan één miljoen exemplaren van de eerste versie van dit snoerloze apparaat verkocht. De tweedegeneratie-Isio is nog krachtiger, heeft een langere acculooptijd en biedt nog meer gebruiksgemak bij het onderhoud van struiken, heesters en graskanten. Het nieuwe antiblokkeersysteem zorgt ervoor dat het snijblad zelfs dikkere takken of dichte pollen gras kan doorknippen, op een veilige en krachtige manier. De acculooptijd is verlengd tot wel 50 minuten, terwijl de oplaadtijd met 30 procent is gereduceerd tot 3,5 uur. Op het nieuwe LED-display is op elk moment te zien hoeveel acculooptijd het apparaat nog heeft. De Isio weegt slechts 500 gram en is daarmee nog altijd lichter dan andere tuingereedschappen, dankzij de geteste Lithium-Ion-accutechnologie.

Zonder onderbreking knippen van dikke takken en lange graskanten dankzij het antiblokkeersysteem

Dankzij het antiblokkeersysteem van de nieuwe Isio-buxus- en grasschaar kan zonder onderbreking worden doorgeknipt, zelfs bij dikkere takken of lange graskanten. De ingebouwde micro-elektronica van dit systeem signaleert wanneer de snijbladen de planten niet in één keer kunnen doorknippen en dreigen vast te lopen. Als dit gebeurt, wordt de looprichting van de bladen automatisch aangepast, zodat de schaar niet vast komt te zitten. De snijbladen knippen dan met meer kracht in dezelfde stand, tot de tak of de graspol volledig is doorgeknipt. De nieuwe Isio knipt dan ook aanzienlijk dikkere takken en meer gras dan vergelijkbare modellen die niet over antiblokkeertechnologie beschikken.

30% langere acculooptijd en 1,5 uur kortere oplaadtijd dan zijn voorganger

Net als zijn voorganger is dit nieuwe Isio-model handig, krachtig en licht van gewicht dankzij de geteste Lithium-Ionaccutechnologie. De tweede generatie van deze buxus- en grasschaar heeft bovendien een ongeveer 30 procent langere acculooptijd van 50 minuten, dankzij de grotere accucapaciteit van 1,3 Ah. En de oplaadtijd is gereduceerd: de nieuwe Isio kan nu in slechts 3,5 uur volledig worden opgeladen in plaats van in 5 uur. Een ander voordeel van Lithium-Ionaccu?s is dat er geen sprake is van zelfontlading, en er is ook geen geheugeneffect. De schaar is dus steeds klaar voor gebruik en de accu kan zonder problemen op elk moment worden opgeladen, ongeacht of deze nog bijna vol, halfvol of leeg is.

Voorzien van helder display met daarop duidelijk zichtbaar de resterende acculooptijd

De nieuwe versie van de Isio buxus- en grasschaar heeft een geintegreerde, tweekleurige LED-display waarop duidelijk te zien is hoeveel acculooptijd het apparaat nog heeft. Als op de display een groen lampje brandt, zonder onderbreking, is de accu nog vol. Wanneer de accu voor nog ongeveer een derde vol is, begint het groene lampje op de display te knipperen. Een rood knipperend lampje vertelt de enthousiaste tuinier dat de acculooptijd langzaam afneemt. Als het rode lampje onafgebroken brandt, moet de accu worden opgeladen. Voor het opladen van de accu is geen speciaal laadstation meer nodig. Een oplaadsnoer is voldoende.

Reacties