Foto: press_2013//Automower-husqvarna-grasmaaier-robot.jpg

Altijd in contact met je maaimachine

Lekker een paar weken op vakantie, je automatische grasmaaier het gazon laten bijhouden en toch op de hoogte blijven of dat wel goed gaat? De AutomowerTM 260 ACX van Husqvarna biedt al die mogelijkheden.

Lekker een paar weken op vakantie, je automatische grasmaaier het gazon laten bijhouden en toch op de hoogte blijven of dat wel goed gaat? De AutomowerTM 260 ACX van Husqvarna biedt al die mogelijkheden.

Het apparaat stuurt namelijk automatisch een sms naar je gsm wanneer er iets aan de hand is. Vanaf het zonnige vakantiestrand even de tuinman of de buren bellen en vragen om te gaan kijken, en er kan niets fout gaan met je prachtige gazon. Dat is een extra ontspanning bovenop het genoegen dat het gazon dagelijks perfect wordt onderhouden.

 

Hoe perfect de Automower 260 ACX het gazon ook maait en hoeveel zorgen de machine de tuinliefhebber hiermee ook uit handen neemt, helaas bestaat er altijd een kleine kans dat er iets misgaat. Dat zou vooral erg vervelend zijn wanneer de eigenaar bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland is. Als er onverhoopt een storing optreedt, krijgt de eigenaar daarom direct een sms op zijn mobiele telefoon, zodat hij snel kan (laten) ingrijpen. Met deze sms-functionaliteit van de Automower betekent geen nieuws vanzelf goed nieuws: hij is dan zonder problemen elke dag aan het werk. En zelfs daarvan kan de tuinbezitter ? als hij dat wil ? in een zelf ingestelde regelmaat een sms-je krijgen.
In het overigens zeldzaam voorkomende geval dat iemand probeert het apparaat te stelen, laat de Automower ook van zich horen. Is hij namelijk in werking en iemand tilt hem op, dan stuurt de maaier via de ingebouwde gsm-module onmiddellijk een sms naar de eigenaar om hem te waarschuwen tegen mogelijke diefstal.

Grote actieradius

De Automower 260 ACX is een zelf dagelijks werkende maaimachine die het niveau van ??hebbeding? ver is ontstegen. Het apparaat is erg energiezuinig en heeft een bijzonder grote actieradius, waarmee gazons tot ruim 5.000 m2 kunnen worden gemaaid. De Automower doet dit dagelijks, weer of geen weer. Het gras wordt dus in regenachtige weken gewoon elke dag gemaaid, zodat er geen achterstanden ontstaan. Hoog gras, met alle maaiproble¬men van dien, behoort daarmee tot het verleden. Elke dag van de week blijft het gras even hoog gemaaid, als het overbekende ?biljartlaken?.

Daarnaast ontstaat door het werk van de Automower geen grasafval. Het afgesneden gras -één millimeter per dag, precies het groeitempo van gras - wordt namelijk direct over het gazon verspreid en dient als uitstekende mest voor het gazon. Met altijd de geur van vers gemaaid gras. Harken en volle GFT-containers zijn met de Automower ook verleden tijd. Datzelfde geldt voor de vele werktijd die een groot gazon per definitie vraagt; per groeiseizoen zijn dat al snel enkele volle werkdagen.

GSM-module

Behalve op de AutomowerTM 260 ACX zit er ook standaard een gsm-module op de AutomowerTM Solar Hybrid. Optioneel kan ook de AutomowerTM 230 ACX met de gsm-module worden uitgerust. In de module wordt een sim-kaart gestopt, waarna het apparaat de sms-jes naar een door de eigenaar te programmeren gsm-nummer stuurt.

De Automowers van Husqvarna zijn voor consumentenadviesprijzen vanaf 2.199 euro verkrijgbaar bij Husqvarna Automower-dealers. Meer informatie en dealeradressen zijn te vinden op www.automower.nl.

Publicatiedatum: 20 mei 2009

Reacties