Foto: bosch-ciso-snoei-schaar

`s Werelds eerste snoeischaar met Lithium-Ionaccu

Bosch Ciso draadloze snoeischaar. Deze snoeischaar met een Lithium-Ionaccu knipt met een druk op de knop moeiteloos takken en twijgen met een maximale dikte van 14 millimeter.

Bosch Ciso draadloze snoeischaar. Deze snoeischaar met een Lithium-Ionaccu knipt met een druk op de knop moeiteloos takken en twijgen met een maximale dikte van 14 millimeter. www.deoosteindeonline.nl

De Lithium-Ionaccu zorgt ervoor dat de Ciso altijd klaar is voor gebruik en dat consumenten met één acculading gemiddeld 500 takken en twijgen kunnen knippen bij een twijgdikte van negen millimeter. Het gepatenteerde snijbladsysteem zorgt voor een goed knipresultaat

Ideaal gereedschap

Een mooie tuin blijft niet uit zichzelf mooi. Daarvoor is het nodig dat bepaalde klusjes steeds opnieuw worden uitgevoerd. Zo moeten bijvoorbeeld telkens opnieuw uitgroeiende twijgen worden afgeknipt om de tuin netjes en ordelijk te houden. Met een klassieke snoeischaar kan dit een vermoeiende klus zijn die mogelijk zelfs een pijnlijke pols oplevert. Dit probleem is nu opgelost dankzij de Ciso, de eerste snoeischaar ter wereld die op een ingebouwde Lithium-Ionaccu werkt. De Ciso knipt met een druk op de knop soepel takken en twijgen met een dikte van wel 14 millimeter. Het is het ideale gereedschap om regelmatig bloemen, struiken en zelfs fruitbomen bij te houden.

Power Blade system; veilig knippen met uitstekende resultaten

De snoeischaar is voorzien van een handige schakelaar die het mogelijk maakt om snel te werken met wel één knip per seconde. Consumenten hoeven slechts de schakelaar uit de grendelstand te schuiven en de snoeischaar is klaar voor gebruik. En dankzij het zogenoemde "Power Blade System" wordt er veilig geknipt met uitstekende resultaten. Voor maximale veiligheid is het snijsysteem voorzien van een geleidend snijblad zonder scherpe randen en een bewegend snijblad dat verder naar achteren is geplaatst. Een veiligheidsschakelaar voorkomt dat er per ongeluk wordt geknipt. Vervanging van het snijsysteem is eenvoudig; er hoeft slechts een schroefje te worden losgedraaid, waarna de snijbladen kunnen worden uitgenomen.

Ciso, ergonomisch, licht van gewicht, handig voor iedere snoeiklus in de tuin

De Ciso is klein en licht dankzij de ingebouwde 3,6-V Lithium-Ionaccu met een stroomsterkte van 1,3 Ah. Het hele gereedschap weegt niet meer dan 590 gram. Dankzij het compacte ontwerp kan de tuinier met deze snoerloze snoeischaar ook minder goed toegankelijke twijgen moeiteloos bereiken. De ergonomisch vormgegeven handgreep beschermt de spieren van hand, arm en schouder en maakt het werken gemakkelijk.

Door de grote voordelen van de Lithium-Iontechnologie is de accu van de snoeischaar net zo eenvoudig in het gebruik als die van een mobiele telefoon. Naast een hoge energiedichtheid is er nauwelijks sprake van zelfontlading. De Ciso is dus steeds klaar voor gebruik, ook wanneer het gereedschap langere tijd niet is gebruikt. De accu kan zonder problemen op elk moment worden opgeladen, ongeacht of deze nog bijna vol, halfvol of leeg is. Er wordt daarmee geen schade aan de accu toegebracht.

Accu

Met de meegeleverde acculader is een lege accu binnen vijf uur weer volledig opgeladen. Is de accu eenmaal vol, dan levert hij genoeg vermogen voor gemiddeld zo'n 500 knippen bij twijgen en takken met een dikte van negen millimeter. Bovendien heeft de Lithium-Ionaccu van de Ciso dankzij de Electronic Cell Protection-technologie (ECP) van Bosch een zeer lange levensduur en kan hij zonder schade zo'n 700 keer worden opgeladen.

Reacties