string(1) "p"

Cub Cadet: essentiële grasmaaiers voor 2019

Lees meer over de uitzonderlijke maaiprestaties van de nieuwste maaiers van Cub Cadet!

Vlaggenschip Cub Cadet XM3 ER53: een nieuwe referentie voor perfect maaien

Dit topmodel biedt buitengewone maaiprestaties, hoge efficiëntie, gebruiksgemak en een professionele uitstraling.

De sterke prestaties dankt hij aan de krachtige Kawasaki-motor. Die geeft de XM3 een extreem vermogen door uit elke kubieke centimeter aan motorinhoud meer kW’s te halen dan normaal, waardoor grote gazons snel en eenvoudig worden afgehandeld.

Een ander voordeel is de mesremkoppeling, waarmee de motor kan blijven draaien terwijl het maaidek uitgeschakeld is. Dat waarborgt niet alleen de veiligheid wanneer u de grasopvangzak leegmaakt, maar bespaart ook tijd doordat u de motor niet opnieuw hoeft te starten. Bovendien betekent het dat de XM3 veilig over grind of zand kan rijden met een uitgeschakeld maaidek, en dus geen stenen rondslingert of zand opjaagt.

Meer weten over de Cub Cadet Enduro Series XM3? Klik dan hier.

Frontmaaier vs. zero-turn: Cub Cadet zero-turn maaiers domineren duidelijk!

Zitmaaiers waarbij het maaidek voor het chassis is gemonteerd werden lang beschouwd als de efficiëntste grasmaaiers op de markt. Cub Cadet gooit het over een andere boeg en concentreert zich op zero-turnmaaiers. De zero-turnmaaiers van Cub Cadet hebben een duidelijke voorsprong op frontmaaiers als het op gazonoppervlak, graskantprestaties, wendbaarheid, comfort, gebruiksgemak en onderhoud aankomt.

Maximale wendbaarheid
Vooral bij het manoeuvreren en op hellingen zijn zero-turnmaaiers de concurrentie een stap voor. Ze kunnen moeiteloos hellingen met een hoek tot 20 graden aan, twee keer zo steil als waar een frontmaaier kan oprijden. Bovendien kunnen ze een helling zelfs in de breedte maaien en blijven ze ook gekanteld zonder problemen op het rechte pad.
Ook wat wendbaarheid betreft lopen de zitmaaiers van Cub Cadet voorop. In plaats van met een draaicirkel van soms wel 70 cm kunnen zero-turnmaaiers ter plaatse draaien. Daardoor kunt u bijvoorbeeld moeiteloos rond bomen maaien en maait u elk stuk van het gazon efficiënt en precies.

Grotere oppervlakte maaien dankzij hogere snelheid
Zelfs de instapmodellen van Cub Cadet laten frontmaaiers ver achter zich. Cub Cadet zero-turnmaaiers kunnen een maximumsnelheid van 11,2 km/u halen. Dat is tot 60 procent sneller dan een frontmaaier en betekent meer vierkante meters per uur. De PRO-modellen zijn tot 77% sneller dan vergelijkbare frontmaaiers en maaien dus een nog grotere gazonoppervlakte.
Maar ze hebben meer te bieden dan snelheid alleen. Voor efficiënte maaiprestaties moet ook de graskant optimaal worden gemaaid. Vanwege hun ontwerp laten frontmaaiers altijd een gazonstrook ongemaaid, dus is er achteraf altijd een gazontrimmer nodig. De zero-turns van Cub Cadet maaien het hele gazon en laten ook aan de zijkant geen grasspriet ongeroerd.

Meer weten over de zero-turnmaaiers van Cub Cadet? Klik dan hier.

Cub Cadet XR1 500: topprestaties voor een kleinere oppervlakte

Cub Cadet breidt zijn reeks XR ENDURO robotmaaiers uit. Met de nieuwe XR1 500 zijn er nu in totaal zeven modellen verkrijgbaar om te voldoen aan uiteenlopende eisen wat vermogen, prestaties en oppervlakte betreft. De XR1 500 is de kleinste van deze familie geautomatiseerde krachtpatsers. Met een maximale gazonoppervlakte van 500 m² is hij ontworpen voor kleinere gazons en vervolmaakt hij het gamma robotmaaiers.

Het instapmodel in de wereldtop onder robotmaaiers beschikt over een multi-zone-mogelijkheid, waardoor verschillende gazonzones aan elkaar kunnen worden gekoppeld om door één robot te worden gemaaid. Voor aparte zones die niet aan de hoofdzone zijn gekoppeld, is een tweede station of een sensor (RoboZone) vereist.

Uniek op de markt: gepatenteerde mulchreiniger
De XR1 500 is voorzien van een zwevend mulchdek, zodat de maaier zich automatisch aanpast aan zelfs ongewone vormen van de ondergrond. Op die manier bereikt de XR1 500 een uitzonderlijk precies maairesultaat. Verder beschikt de robot ook over de exclusieve gepatenteerde mulchreiniger van Cub Cadet. Die verwijdert automatisch het maaisel uit de maaier, wat betere prestaties en minder onderhoud oplevert.
De Cub Cadet XR1 500 zal vanaf volgend seizoen bij gespecialiseerde tuincentra verkrijgbaar zijn tegen een richtprijs van € 999.

Meer weten over de Cub Cadet XR1 500 robotgrasmaaier? Klik dan hier.