Foto: 2018/Groene-tuin-afscheiding.jpg

Tuinafscheiding van natuurlijk materiaal: groen in de tuin

Je hebt natuurlijk tuinafscheiding van diverse materialen: van houten schutting tot metaal tot natuurlijk. En de laatste wordt steeds populairder.

Guido van Loon

Voor welke natuurlijke tuinafscheiding ga jij?

Welke natuurlijke tuinafscheiding het meest geschikt hang van jouw tuin af: wat is de ligging van de tuin, de grondsoort, hoe wordt hij voornamelijk gebruikt en uiteraard: wat heeft jouw voorkeur. Maar wat zijn dan de mogelijkheden?

Haag

Je kunt natuurlijk kiezen voor natuurlijke groene tuinafscheiding. Wat we hierbij veel zien is de haagbeuk of de liguster. De Haagbeuk heeft jong blad en bloemen in het voorjaar en verliest zijn blad in de herfst. Bovendien verdraagt hij zowel zon als schaduw. De Liguster heeft in de zomermaanden een groene tuinafscheiding en verliest ook in de herfst haar blad. Liever het hele jaar door een groene tuinafscheiding? Kies dan coniferen, deze houden het hele jaar door groene bladeren.

Klimop

Veel mensen denken niet zo snel aan een klimop als tuinafscheiding. Deze plant is met name bekend als een plant die muren bedekt. Je kunt hem echter ook prima gebruiken als tuinafscheiding. Het beste kun je dan betongaas neerzetten als hekwerk waartegen de klimop op kan klimmen.

Tip: moet je het betongaas snijden? Een ijzerzaag kun je hiervoor niet gebruiken. Met een slijptol ben je zo klaar. Op zoek naar een goede tol? Wat dacht je van deze Makita GA9012 Slijptol.

Reacties