Portugese laurier

Portugese laurier

Portugese laurier is een fijnere en een van de mooiere haagplanten.

De portugese laurier is winterhard. Dit houd in dat hij ook in de winter groen blijft. Doordat hij dus ook in de winter groen blijft, heb je zomer en winter veel bescherming in je tuin. 

Bij een struik kleiner dan één meter heb je vier struiken per strekkende meter nodig. Is de portugese laurier groter dan 1 meter dan kun je drie struiken per strekkende meter planten. 

Het planten van de Portugese - laurier kan het hele jaar. 

De Portugese laurier is in alle hoogte maten verkrijgbaar. 

In de Nederlandse tuinen zie je nog niet heel vaak de Portugese lauier. Ook wel de Prunus Lusitanica genoemd in het Latijns. De Portugese laurier is een prachtige struik. Die ook in de winter nog steeds mooie groene, glanzende bladeren heeft. De bladeren hebben een punt vorm. 

Door de prachtige witte bloemen aan de Portugese laurier is hij heel populair bij vlinders en bijen. Deze bloemen bloeien in juni en juli. De besje die na de bloemen aan de Portugese laurier groeit zijn heel populair bij de de vogels om zo de winter door te komen. 

De Portugese Laurier groeit op elk grondsoort en heeft weinig onderhoud nodig. De Portugese laurier houd niet van een te natte grond, maar wel een vochthoudende grond. Zowel in schaduw als zon groeit de Portugese laurier. 

Voor een mooie dichte haag zijn tweeënhalve struik per strekkende meter te planten. Dit kan het hele jaar door. Van Oktober tot Juni word de Portugese laurier met kluit geleverd in de zomer is dit in pot. Zorg bij het planten dat het gat voor de struik diep en breed genoeg is. 

Doordat de Portugese laurier een langzaam groeiende struik is kun je hem in allerlei vormen snoeien. Hij is ook in bolvorm te koop. Je kunt de Portugese laurier het beste in April en/of in September snoeien. Let wel op dat in April de nachtvorst voorbij is en in September als de plant is uitgebloeid. Snoei nooit in de volle zon. Maar altijd bij bewolkt weer. Door elk jaar twee keer te snoeien blijft de haag slank maar wel vol. 

De Portugese laurier heeft soms gezelschap van een taxus kever. Dit zie je doordat de bladeren zijn aangevreten. De taxus kever zal zich overdag niet laten zien. Deze taxus kever is makkelijk te bestrijden. 
 

Deze maand hebben wij een 25% korting actie.

 

Bekijk ons aanbod op onlinegroen.nl