Onkruid bestrijden met bodembedekkers

De naam zegt het al, bodembedekkers bedekken de grond van uw tuin. En de beste eigenschap van bodembedekkers, onkruid maakt geen schijn van kans!

Onkruid

Een van de grootste irritaties van tuineigenaren is onkruid. Het verwijderen van onkruid kan wel uren duren en zodra het heeft geregend slaat onkruid weer genadeloos toe. Bodembedekkers zijn dé oplossing om het onderhoud in uw tuin te beperken. U plant bodembedekkers op lege stukken grond, zoals onder uw haag of tussen planten in. Zodra de grond is bedekt krijgt onkruid nauwelijks de kans om hier doorheen te komen. U kunt onkruid uitstekend bestrijden zonder chemicaliën te gebruiken die slecht zijn voor het milieu. Niet alleen hebben bodembedekkers deze goede eigenschap, maar ze fleuren uw tuin ook nog op.

Vier categorieën

Er is een grote keuze aan bodembedekkers, zo kiest u altijd voor een bodembedekker die past bij de uitstraling van uw tuin. Bodembedekkers kunnen onderverdeeld worden in vier categorieën: groenblijvende bodembedekkers, winterharde bodembedekkers, bloeiende bodembedekkers en kant-en-klare plantenmatten.

Groenblijvende bodembedekkers

Zoals de naam al doet vermoeden behouden groenblijvende bodembedekkers hun groene blad het hele jaar. U geniet zelfs in de winter van een prachtige groene tuin. Bij haagplanten.nl verkopen wij twee soorten groenblijvende bodembedekkers, de Sedum (vetkruid) en de Hedera (klimop). De Sedum is onderhoudsvriendelijke plant. De plant slaat water op en zorgt hiermee voor zichtzelf. De Hedera kan goed tegen de meeste bodemsoorten en zorgt voor een dicht tapijt in uw tuin. Snoei de Hedera wel regelmatig om het mooie groene blad te behouden.

Winterharde bodembedekkers

De term winterhard wordt vaak verward met wintergroen. Waar wintergroene planten hun bladeren behouden in de winter, is dit bij winterharde planten niet het geval. Wel overleven ze in koude temperaturen onder nul, ideaal voor onze koude winters.

Bloeiende bodembedekkers

Bloeiende bodembedekkers zijn erg populair door de prachtige bloemen die in het voorjaar uitkomen. Bloeiende bodembedekkers komen in meerdere soorten. Denk aan de de Rosa Robin (struikroos), Waldsteinia Ternata (goudaardbei) en Euonymus Fortunei ‘Hort’s Blaze’ (kardinaalsmuts/kardinaalshoed). Bloeiende bodembedekkers zijn helaas niet wintergroen en niet winterhard.

Kant-en-klare plantenmatten

Liever niet wachten tot uw bodembedekkers volgroeid zijn. Dan kunt u kiezen voor onze kant-en-klare plantenmatten. Zoals de naam al verklapt worden deze geleverd zodra ze volgroeid zijn en hoeft u niet nog een jaar te wachten op uw bodembedekkers.

Op onze website vindt u meer informatie over het plaatsen van bodembedekkers. Als u nog hulp nodig heeft bij het maken van uw keuze kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers.