string(1) "p"

Kokowall Lite

Het Kokowall LITE geluidsscherm is een uitgekiende sandwichconstructie die de geluidsisolatie optimaliseert .

Kokowall LITE geluidsscherm

De buitenzijde van deze schermen is aan één zijde afgewerkt met natuurlijke en duurzame kokosvezels. Behalve een fraai uiterlijk bieden kokosvezels de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten. Binnen enkele jaren is een Kokowall scherm volledig begroeid!

Toepassingsmogelijkheden

• Het Kokowall LITE scherm is modulair opgebouwd, Geprefabriceerde panelen worden tussen een staalconstructie van IPE kolommen gemonteerd, waarna klimplanten aan één of beide zijden voor het scherm geplant worden.
• Het Kokowall LITE scherm heeft een zeer korte bouwtijd en vergt zeer weinig bouwruimte en is hiermee bijzonder geschikt en betaalbaar voor particulieren.
• Optioneel: Schermen met een schuine hoek eraf, schermen met een puntenrij en een in het scherm te integreren hardhouten deur
• Het Kokowall LITE Geluidsscherm is tevens leverbaar met een staalplaat met houtmotief aan de achterzijde

Technische documentatie
Kokosystems kan desgewenst alle benodigde documenten voor een eventuele bouwaanvraag verzorgen zoals tekeningen, testrapporten en berekeningen. Bij een offerte aanvraag wordt standaard een plattegrond, foto-overzicht en constructietekening bijgeleverd. Van het Kokowall LITE geluidsscherm is op aanvraag tevens een uitgebreide technische brochure verkrijgbaar.

Afmetingen
• Het Kokowall LITE Geluidsscherm kan handmatig gebouwd worden tot een hoogte van 3,0m. Bij schermen hoger dan 2,5m worden panelen gestapeld.
• De standaard breedte is 2,5m, Kokowall LITE Geluidsschermpanelen kunnen echter zonder hoge kosten in iedere gewenste andere afmeting geleverd worden. Tijdens installatie kunnen de schermen tevens in de breedte relatief eenvoudig ingekort worden.
• Een Kokowall LITE Geluidsschermpaneel weegt ongeveer 15kg /m2. De dikte van de schermen is ongeveer 5cm.

Milieuvriendelijk: De buizen zijn van een gerecycled  kunststof gemaakt (zonder pvc), ze zijn dus ook weer gemakkelijk te recyclen. Kokosvezels zijn afkomstig van de bast van kokosnoten. De kwaliteit van deze taaie tropische vezels kan men vergelijken met de eigenschappen van hardhout. Kokosvezels zijn een hernieuwbaar materiaal en daarmee zeer ecologisch verantwoord).

Begroeiing: De luchtwortels van alle soorten klimmers hechten zich voortreffelijk aan een Kokowall scherm. Binnen korte tijd kan een scherm volledig begroeid zijn.

Onderhoud: De kokosvezels zullen na verloop van tijd iets lichter van kleur worden door de zon. De schermen behouden echter wel een natuurlijke uitstraling.  Indien nodig moet na enige jaren de klimbeplanting gesnoeid worden.

Meer informatie

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag bezoek onze website: https://www.kokosystems.nl/offerte-aanvragen/offerte-particulieren-en-hoveniers-geluidsschermen/